Turun Old Bank, 22, teki oman oluen: PankkIPA

The Old Bank avattiin 23.02.1993 Turun Osakepankin vuonna 1907 rakennuttamassa graniittilinnassa Aurakadulla – yhtenä ensimmäisistä uuden aallon olutravintoloista. 22. vuosipäivän kunniaksi ensi viikon tiistaina (3.3.15) valmistuu tarjoilukuntoon pubin valmistuttama oma olut PankkIPA.

Oluen ovat suunnitelleet baarimestari Niko Järvinen ja Sampo Järvi, joka kipusi Sinebrychoffin Olutmestarikilpailussa kisällin paikalle vuonna 2012. PankkIPA on 6,9-prosenttinen American Pale Ale. Katkeroainepitoisuus on 65 IBU ja humalat ovat Amarillo, Cascade ja Columbus. Olut valmistetaan Hiisi panimolla Jyväskylässä.

The Old Bank ei ole aivan ensimmäistä kertaa omaa olutta panemassa. Vuonna 2006 suomalaisen Diamond Beer Co:n hollantilainen panimomestari Ronald de Waal valmisti belgialaisella De Proef -panimolla kesäisen raikkaan oluen Old Bank’s A (5,0 %). * Lue: OLUTVERKON Teastiryhmän arvio.

Old Bank Oy kuuluu JKJ-Ravintolat Oy:öön, jolla on Gloria-ravintoloita Oulussa, Joensuussa ja Tampereella sekä Old Brick’s Inn Jyväskylässä. Pääpaikalla Porvoossa on viisi ravintolaa, esimerkiksi oluen ystäville tuttu Pub Walters.

* The Old Bank, Aurakatu 3, Turku. Avoinna ti-to 12-02, pe, la 12-03, su, ma 12-24

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.