OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Maailmantango-festivaalilla vietetään reilua olutfiestaa

leave a comment »

maailmantangotreTampereella järjestetään syyskuun puolivälissä Maailmantango-festivaali. Monipuolisen musiikki- ja tanssiohjelmiston lisäksi tapahtumaan liittyy runsas ennakko-ohjelmisto. Olut- ja viinifiesta järjestetään 6.–15.9. Tampereen keskustan kahviloissa ja ravintoloissa.

Festivaalin virallisena panimoyhteistyökumppanina on Laitilan Wirvoitusjuomatehdas. Laitilan Imperiaali Stout (9,2 %) valittiin elokuussa Suomen Parhaaksi Olueksi 2013. Syyskauden oluttulokkaita ovat perinteiset syysolut Kievari Kekri (4,7 %) ja jouluolut Kievari Tuomas (4,6 %), jonka on kehittänyt Hartwallin eläkkeellä oleva pääpanimomestari Ilkka Hyttinen.

Useat Tampereen johtavat olutravintolat osallistuvat tapahtumaan. Pyynikin Käsityöläispanimon oluiden maistelutilaisuus pidetään Bar Sataykkösessä (Bar 101 Beers) ja tuotteet ovat tarjolla myös Kahvila Taikapavussa. Gastropub Tuulensuu aloittelee Oktoberfestiä (6.9.-5.10.) ja Gastropub Nordicin teemana ovat pienpanimo-oluet ja tilaviinit. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan opastetut olutmaistelut järjestetään Telakalla ja Klubilla.

Yhteistyössä Reilun Kaupan kaupunki -hankkeen merkeissä useimmissa fiestaravintoloissa on tarjolla myös Reilun kaupan viinejä ja oluita.

Maailmantango-festivaalin pääohjelmisto on esillä 13.-15.09. ja ennakko-ohjelmisto 06.-12.09. Festivaalin kuvataideviikot ovat käynnissä koko syyskuun ajan.

* Olut- ja viinifiesta: * pe 6.9. klo 18 Bar 101 Beers, Pirkankatu 1, Pyynikin Käsityöläispanimon olutmaistelu (á 30 e); * ke 11.9. klo 18.30 Rajaportin saunan kahvila, Pispalan valtatie 9, pienpanimo-oluiden ohjattu maistelu (á 15 e); * ti 10.9. klo 18 Telakka, Tullikamarinaukio 3 sekä la 14.9. klo 14 Klubi, Tullikamarin aukio 2, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan olutmaistelu (á 10 e); 

* koko fiestan ajan 6.-15.9.: Gastropub Nordic, Otavalankatu 3, pienpanimo-oluet ja pientilaviinit; Gastropub Tuulensuu, Hämeenpuisto 23, Oktoberfest, saksalaisia oluita ja viinejä; Kahvila Taikapapu, Tuomiokirkonkatu 26, Pyynikin Käsityöläispanimon oluet; Ravintola Artturi, Kauppakatu 9 ja Ravintola Henrik’s, Satamakatu 7, luomuoluet ja -viinit; Inez Tapas Bar Sidreria, Pellavatehtaankatu 19, espanjalaiset oluet ja portugalilaiset viinit. Lisäksi mukana on muutama viiniravintola ja -teema.

* Opastetut maistelutilaisuudet ovat maksullisia.

Written by Toimittaja

05.09.2013 klo 09:35

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: