OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Pohjoista perinneolutta Pikkulinnussa

leave a comment »

Kuva © J.T. Laakso

Mahtaako Suomessa olla perinneoluen ystäviä ja harrastajia?! Jos tunnet vähääkään kiinnostusta asiaan, niin kannattaa kiireesti tehdä toivioretki Olutravintola Pikkulintuun Helsingissä! Oma maahantuontiyritys on onnistunut saamaan norjalaisen Haandbryggerietin ja Örebrossa Ruotsissa toimivan Närke Kulturbryggerin yhteistyönä valmistaman Union-oluen omaan hanaansa.

* Lue OLUTVERKON olutarvioita! Lue lisää perinneoluista ja sahdeista!

* Unionøl / Unionöl, Haandbryggeriet AS, Drammen, Norja, valmistettu yhteistyössä: Närke Kulturbryggeri AB, Örebro, Ruotsi

8,5 %-til., kantavierre ˚Pl, katkeroainepitoisuus EBU), väri EBC, tumma pintahiivaolut, maustettu katajalla, hunajalla, puolukalla. Suositus tarjoilulämpötilaksi ˚C.

Hanassa 0,4 l. Anniskeluhinta 6,50 e. Maahantuoja Juomatalo Pikkulintu, Hki. Valikoimassa: Olutravintola Pikkulintu, Hki, tammikuussa 2013. 

Pisteet 94 / 100.

Väri on tumma, ruskeanpunainen, läpinäkymätön, valossa punainen. Vaahto on valkea, tiheä, niukka. Tuoksu on vahvasti hunajainen. Maku on täyteläinen, maanläheinen, metsäinen, kaarnamainen, makean siirappimainen, pihkainen, marjainen. Valmistuksessa perusaines on Gotlannin saaren oma ohramallas ’gotlandsmalt’ ja mausteena on katajaa, kanervahunajaa ja puolukkaa. Unionøl / Unionöl (’liitto-olut’) ei ole sahtia – mutta samoja upporikkaita pohjoisia perinteitä tästä voi maistaa.

Mieleen tulevat Haandbryggerietin katajainen Norwegian Wood (6,5 %) ja skottilaisen Williams Bros Brewing Co –panimon kanervaolut Fraoch Heather Ale (5,0 %) sekä helsinkiläisen ravintolapanimon Perhon kevään (5,8 %) ja joulun (6,8 %) kausioluet.

Union on todellakin upea ja huippumielenkiintoinen erikoisuus! Jos Suomesta lainkaan löytyy perinneoluiden ystäviä, nyt kannattaa suunnata maahantuojan omaan ravintolaan Pikkulintuun Helsingin Puotilassa, aivan metroaseman tuntumassa. Suomeen tätä erikoisuutta on saantu vain kaksi tynnyriä.

* HUOM! Pikkulinnun tiskillä Unionin vahvuudeksi on merkitty 7,8 %, mutta molemmat valmistajat ilmoittavat alkoholipitoisuudeksi 8,5 %.
Olut on valmistettu syyspuolella 2012 olutfestivaaleille, joten tietysti saattaa olla, että kyseessä on eri valmistuserä.

Written by Toimittaja

24.01.2013 klo 15:16

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: