OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Gallows Bird 20 vuotta ja muita olutalan vuosipäiviä viikonloppuna

leave a comment »

Edessä oleva loppuviikko ja viikonloppu on todella vilkas olutalan ihmisille. Eri puolilla maata vietetään vuosipäiviä ja päästään nauttimaan uusista erikoisvalikoimista. Tiiviin viikonlopun huippuna voidaan pitää espoolaisen olutravintolan The Gallows Birdin kunnioitusta herättävän taipaleen 20-vuotista juhlaa.

* Rymy-Eetu Helsingin ydinkeskustassa juhlistaa avaamisensa 5-vuotispäivää to 9.1. Ohjelma jatkuu koko loppuviikon. Rymy-Eetu on saksalaishenkinen pitkien pöytien kovaääninen olutkellari.

* Bar Sataykkönen eli Bar 101 Beers on avattu tasan vuosi sitten Tampereen Pyynikillä, aivan Metso-kirjaston lähellä. 1-vuotispäivää juhlistetaan su 13.1., mutta juhlatunnelma on yllä jo perjantaina ja lauantaina. Sataykkönen on alunperin perustettu nimenomaan panimoravintolaksi. Ensimmäisen toimintavuoden aikana on päädytty rakentamaan oma panimo, Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, erillisen yhtiön hallintaan.

* Kaunis Kampela Helsingin Lauttasaaressa juhlistaa 12-vuotispäiväänsä la 12.1. Kampelan olutvalikoimassa on Kalaravintolat-ryhmän hanauutuus Sambrookin lontoolaispanimon kiinnostavasta olutsarjasta. Kauniin Kampelan erikoisuus on myös taidenäyttely, jossa kuukausittain esitellään (pääasiassa) lauttasaarelaisten taiteilijoiden töitä. Tammikuun taiteilija on Jorma Salonen ja ripustuksen nimi on Merkillistä.

* Ravintola The Gallows Bird Espoon Niittykummussa perustettiin 20 vuotta sitten vuonna 1993, silloin nimellä The Gallows Bird Public House. Vuosipäivän juhlassa la 12.1. esintyy taikuri Kim Wist ja konsertoi Vibrakööri. Tarjolla on myös mukavaa murkinaa ja oivallisia oluita – vieläkään ei kuitenkaan luvata maistiaisia omasta osakkuuspanimosta Pälkäneeltä! The Gallows Birdin seuraava erityistapahtuma on jo parin viikon päästä, jolloin järjestetään 16. kerran Real Ale Festival, 24.-26.1. 

* Nuutin päivän olut- ja sahtitapaaminen järjestetään jälleen Helsingissä, OlutHuone Kaislassa su 13.1. kello 16 alkaen. Nuutin päivään päätetään joulun vietto. OK – OlutKulttuuriKlubin järjestämässä vuotuistapahtumassa maistellaan vielä jäljellä olevia joulun kausioluita sekä testataan uusia suomalaisia pienpanimo-oluita. Tilaisuuden päätteeksi siirrytään St. Urho’s Pubiin, jossa maistellaan ravintolan 40-vuosijuhlavuoden merkeissä valmistettua uutta Presidentti-olutta. Mahdollisuus myös ruokailla oluen tapaan presidentti K.J. Ståhlbergin hengessä suunniteltua hirvipaistia. 

* Uusia ja tuoreita kauden erikoisvalikoimia on kymmenissä olutravintoloissa kautta maan. Lue: Olut Ravintoloissa.

Advertisement

Written by Toimittaja

10.01.2013 klo 10:00

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: