Uusi Kalaravintola on Leijuva Lahna

Helsingin Eerikinkadulla helmikuussa avautuva uusi Kalaravintolat-ryhmän olutravintola on saanut nimekseen Leijuva Lahna.

KalatLeijuvaLahna2013

Leijuvan Lahnan ovat suunnitelleet konsernin oman Resta Servaalin sisustajat Johanna Sipilä ja Seija Strand . Tyyliltään ravintola on klassinen, mutta samalla kepeä. Ravintolassa on 74 asiakaspaikkaa, 10 paikan maksuton kabinetti sekä kesäterassi. Lahnan tiskille tulee vaikuttava 19 olut- ja siiderihanan rivistö. Olutvalikoima painottuu belgialaisiin tuotteisiin.

Delifox Ravintoloilla on ollut Olutravintola Leijuva Lahna aikaisemminkin. Iso Roobertinkadulla nykyisen Rock Bar Stage -musiikkibaarin paikalla vuosina 1999-2004.

OLUTVERKKO järjesti uudesta kalaravintolasta leikkimielisen yleisökisan, joka innoitti olutkansan mielikuvituksesta satoja nimi-ideoita. Mukana on myös muistuma lähes vuosikymmenen takaa Leijuvasta Lahnasta.

* Olutravintola Leijuva Lahna, Eerinkatu 14, Hki. Avoinna maanantaista 18. helmikuuta 2013 alkaen: ma-pe 15-02, la, su 12-02.

* Lue: Uusi Kalaravintola keskustaan.

5 vastausta artikkeliin “Uusi Kalaravintola on Leijuva Lahna

  1. Leijuva Lahna avataan maanantaina 18.02.2013 kello 18. Eerikinkatu 14, Helsinki.

    Tykkää

  2. Nimiäkin pitää kierrättää… onhan myös Vanha Kiiski ja Uusi Kiiski.

    Tykkää

  3. Kyllä pitää. Voin vain kuvitella, miten sählätään Roban ja Eerikin väliä, kun sovitaan tapaaminen Lahnassa. Pitääkin muistaa tuo Vanha Lahna ja Uusi Lahna!

    TOISAALTA onhan myös Vastarannan Kiiski muuttanut Tennispalatsista Runeberginkadulle ja pysynyt samalla nimellä. Eikä muistaakseni mitään hämminkiä ollut – tosin Tennarin pitkä täysremontti nykykuntoon vaikutti varmasti asiaan. Minulle Ensimmäinen Kala oli Ensimmäinen Kala, aika pitkäänkin.

    Tykkää

  4. Plääh….tylsää…Lahna on Roballa; muistoissani…Puhutaanko nyt sitten tulevaisuudessa se vanha Lahna ja se uusi Lahna;)

    Tykkää

  5. Muistan hyvin kun Juha Lehto oli Iso Roballa sulkemassa Leijuva Lahna -ravintolaa (ja muuttamassa sitä rockbaari Stageksi – joka toimii edelleen Delifox-ravintolana) ja seisoskelin hänen kanssaan Lahnan tiskin ääressä.
    – No mihinkäs aiot perustaa seuraavan kalan, kysyin.
    – Jaa, saas nähdä vaikkapa ihan lähistöllekin. Ja voi olla että Lahna vain siirretään uuteen tilaan, Juha Lehto vastasi.
    Elettin vuotta 2004. Olisikohan tämä nyt sitten se Leijuvan Lahnan uusi paikka…?!

    * HUOM! Tämä on kopio OLUTVERKON nimikisaan lähettämästäni muistelmasta (23.01.2013). – JTL

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.