Turun saaristossa käynnistyy oma panimo Rousal Brygghus

– Tämä on varmasti Suomen pienin pienpanimo, panimon perustaja Patrik Laine kehuskelee. – Vanhempieni talon kellarissa toimivalla panimolla on tilaa vain noin 40 neliöitä. Paikalla oli aikaisemmin leipomo.

Viime vuoden (2012) syyskuussa rekisteröity Rousal Brygghus sijaitsee Rosalan saaressa Kemiönsaaren (Kimitoön) kunnassa. Ennen kuntaliitoksia Rosala oli osa Hiittisten kuntaa, lyhyen aikaa myös Dragsfjärdin kuntaa.

Rosalan kyläkaupasta saa paikallista kuusenkerkkäsiirappia.
Rosalan kyläkaupasta saa paikallista kuusenkerkkäsiirappia.
Rosalan lippua saa Manner-Suomessa esimerkiksi Stockmannilta kautta maan ja Maatilatorilta.

Patrik Laineen on tarkoitus saada kesän sesonkiaikaan tarjolle kolme erilaatuista olutta: vaalea pils (4,6 %), tumma bock-olut (7,5 %) sekä ale-olut (5,6 %). Oluet ovat suodattamattomia ja pastöroimattomia. Rosalan panimosta kertoo tiistaina Åbo Underrättelser –lehti Johan Backaksen toimittamassa uutisessa.

Laineen leipomo Källarbackens Bageri & Kök jatkaa edelleen toimintaansa – mikäli kaikki aika ei mene oluen tekemisessä. Mantereellakin tunnetaan useita samassa rakennuksessa toimivan Patrik Laineen vanhempien Rosala Bagaren AB -leipomon tuotteita: Rosalan limppu, Hiittisten musta leipä, Bengtskärin limppu.

Rousal Brygghusin tavoitteena on tuottaa vuosittain 20000 litraa olutta.

Rosalan kylässä Kemiönsaaressa on sata vakinaista asukasta. Rosalan saaressa toimii Viikinkikeskus (Vikingacentrum), ”Ikkuna rauta-ajan Suomeen”. Heinäkuussa keskuksessa järjestetään perinnetapahtuma Viikinkipäivät, ensi kesänä yhdeksännen kerran.

Rosalasta järjestetään kuljetuksia kuuluisalle Bengtskärin majakalle. Merenkulkulaitoksen yhteysalus Aura kulkee Rosalaan mantereelta Kasknäsistä.

6 vastausta artikkeliin “Turun saaristossa käynnistyy oma panimo Rousal Brygghus

  1. Sinne johtaa kiva mutkainen ja hienoilla saristo/merenrantatie N, 20 km. Rosalassa on myös peti&puuro niminen vuokramökkikylä, makee paikka.Sieltä saa matkamies aamiaisen ja tilaamalla vaikka kalakeittoa, Jonka valmistaa paikan emäntä. Vuokramökkien hinnat ja muu info:http://personal.inet.fi/yritys/petipuuro/

    Tykkää

  2. Pieniä päivityksiä: Rosalan kyläkauppa (Rosala Handelsbod) sulki ovensa viime syyskuussa ja muutti Taalintehtaalle. Rosalan limppu, Hiittisten musta leipä ja Bengtskärin limppu ovat Rosala Bagaren Oy:n (nettisivut osoitteessa rosalabagaren.fi) tuotteita. Källarbackens leipoo munkkeja ja vaaleita leipiä – aivan taivaallisen hyviä!

    Tykkää

  3. Jaa, pitäisiköhän ensi kesän risteilysuunnitelmiin sisällyttää pysähdys Rosalassa…

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.