OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kolmen olutfestarin viikonloppu

leave a comment »

Tulevana viikonloppuna järjestetään Suomessa peräti kolme olutjuhlaa tai -festivaalia. Kymijoen Olutjuhlat Kouvolassa ja Pienpanimo Olutjuhla Porissa ovat jo entuudestaan tuttuja. Tampereen tulisten Chilifestivaalien järjestämä uusi tulokas Tulli Beerfest täydentää kolmikon.

Chilifest järjestetään Tampereen Tullintorilla 12.-14.08.2016. Tulli Beerfest on perjantaina ja lauantaina viereisessä Pakkahuoneessa. Mukana on  neljä panimoa Tampereelta, kaksi Tampereen tienoolta ja kolme muualta Suomesta: Kaleva Brewing, Tre, Nordic Brewery, Lempäälä, Pyynikin Käsityöläispanimo, Tre, Brewcats / Sideshow Brewing, Tre, Hopping Brewsters, Akaa, Nokian Panimo, Nokia, RadBrew, Kaarina, Maku Brewing, Tuusula ja Humalove Brewing, Hki. Paikallinen Public House Huurre huolehtii myös ruokapuolesta.

Kalevan kaupunginosassa toimintaansa käynnistelevä Kaleva-panimo tuo tarjolle kaksi ensimmäistä Hopping Brewstersin ja Nordicin kanssa valmistettua yhteistyöoluttaan. Se ja Gastro-Pub -ryhmän kanssa toimiva Nordic ovat aivan uusia tulokkaita suomalaisten pienpanimoiden joukossa.

Huomionarvoista on, että yhdeksästä panimoyhtiöstä vain kahdella (2!) on suomenkielinen nimi!

Pub Winston Pienpanimo OlutjuhlatOsuusliikkeen Pub Winstonissa Porissa on Pienpanimo Olutjuhla järjestetty vuodesta 2013 alkaen, nyt siis neljännen kerran. Juomamaistelun lisäksi tapahtumassa (12.-13.8.) voi seurata olutraatia, joka arvio julkisesti oluita ja nimeää niistä parhaan. Sama toistetaan myös asiakkaiden keskuudessa äänestyksenä. Lauantaina kello 13 järjestetään paneelikeskustelu, jonka aiheena on uudistumassa oleva alkoholilaki.

Mukana ovat oluenvalmistajat: Panimo Beer Hunters, Pori; Ruosniemen Panimo, Pori; Rocking Bear Brewers, Pori; Servaali / Mallaskosken Panimo, Seinäjoki; Pohjoisen Panimo Maistila, Oulu; Tornion Panimo / Sangen, Tornio; RadBrew, Kaarina: Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki; Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila; Nokian Panimo, Nokia; Pyynikin Käsityöläispanimo, Tampere; Hiisi ja Donut Island, Jyväskylä; Rekolan Panimo; Raasepori; Panimo Paja, Lahti ja Fat Lizard Brewing Co, Espoo.

Kenties paras ja ainakin kesäisin festaripaikka on Kymijoen Olutjuhlalla, joka järjestetään Kallioniemen tanssilavalla vuolaan Kymi-virran rantamilla Kouvolassa neljättä kertaa. Perjantaina ja lauantaina on mahdollisuus siirtyä jatkoille puolenyön aikaan Ravintola Kuja-Kolliin Korialle tai Gastropub Betonyyn Kouvolaan.

Olutjuhlassa (12.-13.8.) ovat mukana: Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti, Rakuuna Olut, Helsinki, Maku Brewing, Tuusula, Malmgårdin Panimo, Loviisa, Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä ja Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki.

Kymiläisten erikoisuus on oma festivaaliolut Kaiku Hefeweizen (4,5 %), joka tänä vuonna on valmistettu Panimoyhtiö Hiisillä Jyväskylässä.

Written by Toimittaja

11.08.2016 klo 09:20

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: