OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Sofiankadun ravintolapanimon nimeksi tulee Bryggeri Helsinki

leave a comment »

Helsingin keskustassa Sofiankadun ja Unioninkadun väliin sisäpihalle valmisteilla olevan uuden ravintolan nimeksi on valittu Bryggeri Helsinki. Ravintola ja sen uumenissa toimiva ravintolapanimo on tarkoitus saada avatuksi keväällä 2013, vapuksi.

Bryggeri Helsingin taustalla on Rakuuna Olut Oy. Panimoravintolan rahoittamiseksi on koottu osakeannilla 700 osakasta ja saatiin kasaan lähes tavoitteen (300000 euroa) mukainen pääoma. Yhtiö lupailee uutta osakeantia vielä tulevan vuoden helmikuulle.

Panimoravintolan nimestä järjestettiin ideointikilpailu ja yleisöäänestys. Nimiehdotuksia tuli vain kuusi ja niistäkin puolet saivat vain esittäjän äänen. Mikään ehdotuksista ei ollut Bryggeri Helsinki.

Bryggeri Helsingin keskeiset henkilöt on myös valittu. Oluenvalmistusta ryhtyy vetämään saksalaissyntyinen Mathias Hüffner (Lue lisää!), joka muistetaan jo Panimo & Tislaamo Teerenpelistä Lahdesta ja Suomenlinnan Panimosta sekä vastikään konkurssiin päätyneestä Alexin Panimosta Lahdesta. Ravintolapäälliköksi tulee Olli Majanen, (Lue lisää!), vuosi sitten Helsingin Vuosaaressa avatun Olutravintola Solmun ravintoloitsija, joka aiemmin on työskennellyt Osuusliike Elannon (esimerkiksi legendaarinen Richard’s Pub) ja HOK-Elannon OlutHuone-ryhmän kehittämistehtävissä. Keittiöpäällikkönä aloittaa Ali Suviala (Lue lisää!), joka on rakentanut oluen ja ruuan yhteyksiä aktiivisesti esimerkiksi Suomalainen Ravintola Ainossa ja sittemmin Katajanokan Kasinolla.

Henkilöt ovat mukana hankkeessa myös osakkeenomistajina. 

* Lue: Uusi ravintolapanimo Helsinkiin kesäksi 2013

Written by Toimittaja

27.11.2012 klo 18:31

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: