OLUTVERKON Viikon Olut 07-18: Urheiluhullu (kansa) jaksaa seurata olympialaisia – oluen voimalla

* Juti #7 Lucky 95 Seven Pale Ale, Pyynikin käsityöläispanimo Oy, Tre

Pisteitä: 82 / 100.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Kauniina helmikuisena viikonloppuna pärähti käyntiin viihteellisen huippu-urheilun maailmaa innostava mahtava kulutusjuhla, talviolympialaiset. Rahakkaaseen urheiluviihteeseen kuuluu nykyisin runsas päihteiden viihde- eli väärinkäyttö, missä juotavuudeltaan helppo ja niin sanotusti mutkaton olut on huomattavassa osassa – ja nostattanut halveksuntaa vastuullisenkin alkoholinkäytön arvostelijoiden keskuudessa. Oluen arvostuksen kasvattamisen puolesta toimiva olutkulttuuri saa taas runsaasti lisää tekemistä, että päästäisiin edes nollaamaan tilanne.    

pyynikinjutipalealelucky95seven17tlk

Väri on vaalea, keltainen, läpikuultava, samea. Vaahto on valkea, erittäin runsas, tiheä, paksu, kestävä. Tuoksu on kuivan ruohomainen, hennosti imelä, vihannesmaista aromia.

Maku on kevyehkö, hieman kuiva, heinämäinen, helposti juotava.

Ruokajuomana grillatun lihan ja makkaran kanssa.

Pyynikki on tehnyt jo edellisvuonna (kesä 2016) Jutila-oluen: Mestari Timo Original Pale Ale (4,6 %, APA).

Jutila on ilmeisesti urheilualan henkilö, jopa urheilusankari. Olutta ja alkoholituotteita ei missään tapauksessa pitäisi yhdistää urheiluun, varsinkaan ammattilaisten huippu-urheiluun: jäljet näkyvät vääristyneinä ihanteina nuorisolle sekä olut- ja juomakulttuuria halveksivana ns. ”urheiluväkivaltana”.

Pale ale -uutuus lienee valmistettu ihailijakerhon tilauksesta – mikä muuttaa ”jumalten juoman” valmistuksen tällaisessa yhteydessä ehkä piirun verran ymmärrettäväksi. Koska sen tekee joku muu – joka tapauksessa

J.T. Laakso

4,7 %-til., kantavierre 10,4 °P, katkeroainepitoisuus 26 EBU, väri 9 EBC, vaalea pintahiivaolut, suodattamaton Pale Ale, tamperelaisen jääkiekkoilijan Timo Jutilan nimikko-olut. Uutuus kesällä 2017.

Tölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 2,99 €

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.