St. Urho’s Pub viettää tulevana vuonna 40-vuotisjuhlavuotta. Pohjalaisosakuntien Ostrobotnia-rakennuksessa toimiva olutravintola avattiin 7.6.1973.Juhlavuoden aikana St. Urho’s Pubissa voi nauttia joka kuukausi uutta olutta erikoisruoka-annoksen kanssa. Suomessa on tähän mennessä ollut 12 eri henkilöä tasavallan presidenttinä, joten jokainen olut ja annos on suunniteltu presidentin ominaisuuksien mukaan.
Kuukausittain vaihtuvan Presidentti-oluen valmistaa porilainen pienpanimo Beer Hunter´s.
* Lue: OLUTVERKON testiryhmän arvioita kuukausittain Urhon pubin Presidentti-oluista.
* Tammikuu: Presidentti (6,0 %), vahva pohjahiivaolut, lager
Kaarlo Juho Ståhlberg (1865-1952), Presidenttinä 1919-25
Nimikkoannoksessa yhdistyy useita suomalaisia perusmakuja perinteisen omavaraistalouden tapaan. Ruisperunakuoreen kätketty hirvipaisti lisukkeina uunijuureksia ja puolukkaa.
Oluessa 0n puhtautta ja havumetsän tuntua. Meripihkan värinen vahva lager-olut saa lisämakua kuusenkerkistä.
* Helmikuu: Presidentti, belgityylinen pintahiivaolut, ale
Lauri Kristian Relander (1883-1942), Presidenttinä 1925-31
Annoksena ”karjalaisen maalaispoijan” tyyliin sienikastike ja punajuurisalaatti lämpimän maalaispateen kanssa.
Oluena belgialaistyyppinen mausteinen ale, jonka makumaailma ja prosentti on kuitenkin mieto, koska Suomessa elettiin hänen presidenttikaudellaan kieltolain aikaa.
* Maaliskuu: Presidentti (5,8 %), weizen-vehnäolut
Pehr Evind Svinhuvud (1861-1944), Presidenttinä 1931-1937
Ukko-Pekan nimikko-olut on tukeva baijerilainen vaalea vehnäolut. Kevätweizen virkistää ja lämmittää vajaan kuuden prosentin alkoholillaan.
Ruoka-annoksen pääraaka-aine on riista. Lautasella on villisianfileetä ja riistamakkaraa ryyditettynä hunajaportterikastikkeella ja persiljavalkosipuliperunalla.
* Huhtikuu: Presidentti , vaalea pohjahiivaolut, pils
Kyösti Kallio (1873-1940), Presidenttinä 1937-1940
Ruoka-annoksessa on siikaa kahdella tavalla: paistettuna ja graavattuna. Lisäksi korvasienikastiketta ja tilliperunaa.
Rasvaisen kalan perinteinen kyytipoika on kuiva pils, juureva ja maanläheinen.
* Toukokuu: Presidentti , brittityylinen pintahiivaolut, ESB
Risto Heikki Ryti (1889-1956), Presidenttinä 1940-1944
Nimikko-olut on vahvahko, hedelmäinen brittibitter. Tyyliä on usein kuvailtu sanoilla Extra Special Bitter.
Ruoka-annoksena pataruokaa: oluessa haudutettua fasaania.
* Kesäkuu: Presidentti , pohjahiivaolut, American lager
Carl Gustaf Emil Mannerheim (1867-1951), Presidenttinä 1944-1946
Annoksena on paistettua hevosenfileetä salaattilisäkkeellä.
Olut on kesäisen kepeä sitrusmaisen aromaattinen American Lager sisältäen ripauksen paahtuneisuutta, mikä sitoo maun lihan paistettuun pintaan.
* Heinäkuu: Presidentti , saksalaistyylinen pintahiivaolut, alt
Juho Kusti Paasikivi (1870-1956), Presidenttinä 1946-1956
Ruoka-annoksessa on venäläistä vaikutetta – ja oluessa saksalaista. Smetanalla koristetun sampipiirakan lisukkeena on raikas tuorekurkkusalaatti.
Olut on düsseldorfilaisten esikuvien mukainen rapsakasti humaloitu altbier.
* Elokuu: Presidentti , pohjahiivaolut, saksalaistyylinen schwarzbier, mustaolut
Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986), Presidenttinä 1956-82
Urkin kalansaaliista ruokalistalle pääsee taimen, grillattuna ja valkoviinillä viimeisteltynä.
Olueksi pannaan musta olut, hituisen savuinen schwarzbier.
* Syyskuu: Presidentti (6 %), Itämeri Portteri, pintahiivaolut
Mauno Henrik Koivisto (s. 25.11.1923), Presidenttinä 1986-1994
Teemaolut on satamiin ja laivaliikenteeseen liittyvä Itämeri Portteri.
Ruokana on sesongin mukaisesti haudutettua sorsaa.
* Lokakuu: Presidentti , pintahiivaolut, India Pale Ale eli IPA
Martti Oiva Kalevi Ahtisaari (s. 26.6.1937), Presidenttinä 1994-2000
Olutvalintana India Pale Ale.
Ruoaksi humalankatkeralle oluelle lämpimiä cajun-mausteisia ribsejä ja kylmää tervapossua.
* Marraskuu: Presidentti , pohjahiivaolut, bock
Tarja Kaarina Halonen (s. 24.12.1943), Presidenttinä 2000-12
Ruokana makkaraa, juureksia ja leipää, punajuuren värjäämä makkarapata, joka tarjotaan limpusta.
Oluena vaalea vahva bock.
* Joulukuu: Presidentti , pintahiivaolut, stout
Sauli Väinämö Niinistö (s. 24.8.1948), Presidenttinä 1.3.2012 alkaen
Oluessa on aavistuksen verran savua, tyyliksi on määritelty ”kuiva nokipannu-stout”.
Ruokaa sovitetaan kahvin makuun mokkakastikkeen avulla. Se maustaa mureaksi haudutetun poron potkaa.