OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Juusto ja olut kiinnostivat Tammelan Makkaramestari-kisassa

leave a comment »

Hakalan Tukkijatka Juusto, 2014 makkaramestariTammelan Makkaramarkkinoiden (13.-14.6.2014) Makkaramestari-kilpailun voittajiksi julistettiin forssalaisen Hakalan Lihavalmisteet Oy:n tuottama  Juustoinen Tukkijätkä Grillimakkara-sarjassa ja Porlammin Juustohepo Erikoismakkara-sarjassa. Valmistaja on Liha-Iitti Tmi Kausalasta.

Yleisöäänestyksen voittajaksi selvisi Panimomestari Olutmakkara, jonka valmistuksessa käytetään Kuninkaankartanon Panimon Pehtoori-täysmallasolutta. Olutmakkaran valmistaja on Makuliha Oy Tammelasta.

Sinappimestari-kilpailun voittajaksi selvisi Auran Makea Sinappi, valmistaja Oy Lunden Ab Jalostaja Turusta. Makuliha Panimomestari Olutmakkara

Vuosittain järjestettävään Makkaramestari-kilpailuun osallistui tänä vuonna kymmenen valmistajaa, joista neljä oli ensikertalaisia. Valmistajia on kiinnostanut juuston ja hevosenlihan käyttö. Tuomaristoa vetänyt Kim Palhus katsoo myös grillimakkaroiden lähentyneen laadullisesti erikoismakkaroita .

Tammelan Makkaramarkkinat 14.6.2014:

 Makkaramestari 2014 Grillimakkarat:

1. Juustoinen Tukkijätkä, Hakalan Lihavalmisteet Oy, Forssa. Lihapitoisuus 78 %. 553 pistettä.
2. Sörkan (Herkku) Grilleri, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki. Lihapitoisuus 73 %. 545 pistettä.
3. Savuinen mustapippurimakkara, Harjun Makkaratehdas, Helsinki. 514 pistettä.

Makkaramestari 2014 Erikoismakkarat:

Liha-Iitti Juustohepo 2014 erikoismakkaramestari

Juustohepo on Liha-Iitin hevosmakkara, Makkaramestari erikoismakkaroiden sarjassa vuonna 2014.

1. Porlammin Juustohepo, Liha-Iitti Tmi, Karvila, Kausala. Lihapitoisuus 70 %. 577 pistettä.
2. Varsovan valkosipulinakki, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki. 571 pistettä.
3. Lemon-Chili, Kivikylän kotipalvaamo Oy, Lappi Lihapitoisuus 74 %. 554,5 pistettä.

Kunniamaininnat:
Hiittigrilli-makkara, Liha-Iitti Tmi, Karvila, Kausala
Savottalenkki, Hakalan Lihavalmisteet Oy, Forssa

Yleisöäänestyksen voittajamakkara:
Panimomestari Olutmakkara, Makuliha Oy, Tammela. Lihapitoisuus 82 %.

Sinappimestari
1. Auran Makea Sinappi, Oy Lunden Ab Jalostaja, Turku, 607 p.
2. Metsärannan sinappi, Metsärannan liha, Punkalaidun, 602 p.
3. John Moro’s Special, Ålands smak, Aura / Rauma, 516

Kunniamaininta: Virpin Villi-yrtti sinappi, Liha-Iitti Tmi, Karvila, Kausala
Yleisöäänestyksen voittaja: John Moro’s Special, Ålands smak, Aura / Rauma

Mainokset

Written by Toimittaja

14.06.2014 klo 18:23

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: