Hagström paahtoi kalpean mustaksi

Kiertolaispanimo Hagström on julkistanut Uuden Seelannin aromikkailla humalilla maustetun uuden oluen. India Pale Ale -tunnelmassa pyöritään, mutta aivan uudella nimellä: India Black Ale, läpinäkymättömän musta kuivahumaloitu pintahiivaolut.

– Oli tärkeää saada tuo IPA-sanan ’pale’ (’vaalea’, ’kalpea’) pois, Hagströmin reseptitaituri Ari ’Arde’ Juntunen selostaa. – Kun olut on väriltään musta, niin eihän se voi olla ’vaalea’. Ja aiemmin paljon käytetty termi ’Black IPA’ on myös jotenkin mutkikas.

* LUE: India Black Ale (7,5 %) arvio.

IBA:n tekijämiehet panimon uusissa aurinkolaseissa.
Ari Nyfors (vas.), Arde Juntunen, Rik Poppius Hagströmiltä
ja Samu Koskinen Tujulta.
© Kuva J.T. Laakso.

* Hagström India Black Ale (7,5 %), valmistaja Panimoyhtiö Tuju Oy, Lappeenranta. Olut on pantu 1.2.2024 ja valmistunut olutravintoloiden hanoihin tänään 13.03.2024.

Tuhannen litran valmistuserä on saatavilla yhdeksässä kaupungissa kautta maan: Lappeenranta (Tujun panimobaari), Mikkeli (Dom), Kouvola (Betony), Kuopio (Hophaus, Malja), Oulu (Leskinen, Graali), Tampere (Konttori), Hämeenlinna (Birger), Vantaa (Pikkulintu Myyrmäki), Helsinki (Juova, Tower, Pikkulintu Kontula, Pikkulintu Ruttopuisto).

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.