Kalaravintoloiden taustayhtiö juhlii 20-vuotista toimintaansa

Kalaravintolat on (ainakin ollut) Delifoxin lippulaiva.

Helmikuusta alkaen vietetään Delifox Ravintolat Oy:n perustamisen 20-vuotisjuhlaa. Ensimmäinen olutravintola perustettiin vuonna 1992. Kolme ensimmäistä Kalaravintolaa yhdistyivät Delifox Oy:ksi vuonna 1998, vuodesta 2005 alkaen Delifox Ravintolat Oy.

* ÄÄNESTÄ nyt kaikkein paras Delifox-olutravintola!

Mallaskosken panimo Seinäjoella on valmistanut juhlaolueksi 20th Anniversary Pale Alen (5,2 %). Delifoxin juhlaolut tulee valikoimiin Vastarannan Kiiskessä ja Janoisessa Lohessa sekä Black Doorissa.

Captolin toimitusjohtaja Teemu Lehto (vas.) ja Mallaskosken tehtaanjohtaja Jyri Ojaluoma. © Kuva J.T. Laakso

Delifox kuuluu nykyisin Captol Invest Oy -konserniin. Muut yhtiöt ovat viinien ja oluiden maahantuoja Servaali Oy ja sen tytäryritykset Virossa, Latviassa ja Liettuassa, viime syksynä (2011) perustettu erikoisoluiden maahantuontiyhtiö Brew Seeker Oy, ravintolalaitetoimittaja Resta-Servaali, Mallaskoski -panimo, maahantuontiyhtiö Capstock Oy sekä kiinteistöhallintayhtiö.

Seinäjoella toimiva Mallaskoski on pitkän perinteen juomavalmistaja, joka on ollut mukana Captolissa vuodesta 2009. Captol omistaa  kokonaan vuonna 2009 perustetun Capstockin.

Captol-konsernin toimitusjohtaja on Teemu Lehto, Servaalin ja Kalaravintoloiden perustajan Juha Lehdon poika. Delifox Ravintolat Oy:n ravintolatoimenjohtaja on Markku Orasmaa. Koko konsernin liikevaihto on runsaat 40 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 200.

* Delifox Ravintolat Oy: Kalaravintolat Finland Oy (Vastarannan Kiiski, Janoinen Lohi, Punavuoren Ahven, Hilpeä Hauki, Kaunis Kampela), Public House Black Door, Restaurant Old Anchor, Ravintola moms (Kauniainen), Ravintola Kasakka, Rock Bar Stage, London Pub (osaomistajana).

* ÄÄNESTÄ paras Delifox-olutravintola! Osallistu OLUTVERKON kansalaisäänestykseen. HUOM! Valitsemalla kohdan ”muu” (other) voit valita myös muun mieleisesi. Valitse siis paras ja klikkaa ”äänestä” (vote) nappia!  

Delifoxin olutravintoloihin ovat kuuluneet myös * LEIJUVA LAHNA (1999-2004) Iso Robertinkadulla – Delifox muutti olutravintolan Stage-rokkibaariksi; * SANDELS & SVEICCI (2004-08, jonka jälkeen Delifoxin tilausravintola Poker Saloon, lopetettu 2011) Kalliossa; * MALTAINEN MONNI (2007-10) Oulunkylässä; * KULTAINEN KUHA (2005-08, jonka jälkeen Delifoxin musiikkibaari The Stage parin vuoden ajan) Kirkkonummella.

16 vastausta artikkeliin “Kalaravintoloiden taustayhtiö juhlii 20-vuotista toimintaansa

  1. Hauki on paras – perinteisesti! Ei musiikkia. Kiva kivikaupunkiterassi kesällä. Ja pubi on AUKI, siis avoinna jo klo 12 alkaen. Sopii meille vuorotyötä tekeville.

    Tykkää

  2. Aina kun tulen Helsinkiin käyn ainakin Black Doorissa ja Punavuoren Ahvenessa. Syömäpuolella olen kerran käynyt Old Ankkurissa – ja maukasta oli! Ainakin Black Door ja Ahven ovat mukavia olutravintoloita. Annoimpa nyt äänen Black Doorille. Se meni (tuli?) real alen takia ja myös äskettäin olleen siiderikuun takia. KIITOS.

    Tykkää

  3. Kampela on ainakin kaunein… mutta myös PARAS. Hieno valikoima, usein ylläreitä, mukava tunnelma – ja taidenäyttelyitä.

    Tykkää

  4. Niin no, kivojahan noi
    Kalat on, mutta Black Door vie listallani ykköstilan Real Alen ansiosta. Ja Hanavalikoima muutenkin kaupungin parhaita!

    Tykkää

  5. Hauki on paras…:siellä on kaikki kaverit:) Lahna oli kiva ja söpö; mainiolla henkilöstöllä kuten Svejkki, joka oli hyvä yritys, mutta ei lähtenyt toimimaan.

    Tykkää

  6. Kiitos, Kampela! Justiin oli tarkoitus tänään ylittää silta ja käydä Kiiskessä maistelemassa Mallaskoskea. Mutta eipä siis mennä merta edemmäs kalaan – siis KALAAN!
    Kaunis Kampela on kaunein ja Paras kalaravintola!

    Tykkää

  7. Tarkoituksena on vauhdittaa olutkansaa pohtimaan ja vertailemaan – asian tekee olutalan kannalta ajankohtaiseksi Suomen ensimmäisen eurooppalaishenkisen olutravintolaketjun 20-vuotisjuhla.
    Asia ei ole sen laatuinen, että siinä kannattaisi tuhlata voimavaroja virallisiin (viranomais)valvojiin, sääntöihin tai toiminnanjarruttajien lepyttelyyn – jarruttakoot keskenään.
    Leikkimieltä ja ennen muuta harrastuneisuutta olutravintoloiden tilaan ja kehittämiseen tässä tavoitellaan.
    Ensi vaiheessa näyttää siltä, että Kalaravintola-äänestyksestä on kehittymässä OLUTVERKON runsaan kymmenen vuoden historian KAIKKEIN SUOSITUIN kansalaisäänestys! Ja vieläpä erittäin selvästi! Äänet siis vain edelleen likoon – ja kerro kaverillekin!
    Äänestämiseen EI TARVITA kenenkään lupaa, ei valtakirjaa, ei virallista henkilöllisyystodistusta, ei edes Kalaravintoloiden kanta-asiakaskorttia.
    Parhaillaan pohditaan, miten tulokset voisi (juhlallisesti?) julkistaa aikanaan…

    – Äänestysintoa valamassa:
    OLUTVERKON toimituksen kansalaisäänestystiimi

    Tykkää

  8. Joku Kari Likovuori ihmettelee oluenkuluttajien itsenäistä toimintaa olutravintoloiden ja -kulttuurin kehittämiseksi. Eikö ennemminkin joku Kari Likovuori voisi osoittaa kansalaisaktiivista otetta ja järjestää itse jonkun sivuston välityksellä jonkun ”rankingin” – mitä se sitten tarkoittaakaan. Voisitte sitten vertailla – jollekin Kari Likovuorelle tuntemattoman Olutverkon edustajien kanssa – tuloksia ja infota esim. Kaloja kehittämistoiveista…
    Olen samaa mieltä: tuo hirvittävä suomalaiskansallinen kateus valtaa jonkun jos toisenkin mielen. Valitettavasti ne ovat mukana myös olutharrastuksen parissa, näköjään: Jos joku ei itse jaksa olla kiinnostunut esim. kuluttajamielipiteestä jossain asiassa niin ei sitä sitten pidä jonkun muunkaan selvittää.

    Tykkää

  9. USEITA ÄÄNIÄ SAMALTA KONEELTA! Jotkut ovat ihmetelleet Mukavin Delifox-kansalaisäänestyksessä olevaa mahdollisuutta äänestää useita kertoja. Näin tosiaankin on mahdollista tehdä – aivan kuten KAIKISSA muissakin tämäntapaisissa äänestyksissä!

    ALUNPERIN on ajatuksena, että aiheesta kehittyisi keskustelua pubiseurueessa. Ja aihe vähän laajenisikin: * Mikä on hyvä olutravintola? * Mikä merkitys on esim. valikoimalla, teemoilla, kuukauden hanaoluilla, tarjouksilla, siisteydellä, henkilökunnalla, asiakaskunnalla, ohjelmalla (musiikki, visailu, teatteri, olutaiheiset ohjelmat)? * Millainen kokonaistilanne on olutravintola-alalla (Helsingissä)? * Miten asiakkaat toivoisivat yleensä olutravintoloiden toimivan, kehittyvän?

    Kansalaisäänestys kehitettiin Delifox Ravintoloiden 20-vuotisjuhlavuoden merkeissä, mutta KUKAAN ei pakota rajoittumaan äänestyksen virittämässä taustakeskustelussa vain yhden ryhmän (olut)ravintoloihin.

    Ja tällaisen keskustelun tuloksena sitten läppäri kiertää ja jokainen antaa äänensä. Jos ääni olisi rajoitettu yhteen / laite, ei sosiaalinen äänestysleikki olisi mahdollinen ja äänestäminen varmasti osalta porukkaa unohtuisi.

    Menettely tietenkin mahdollistaa väärinkäytöksen ja fanit voivat klikkailla oman äänen useita kertoja. Tällöin leikkimielisyyttä ja MYÖS hyödyllistä sosiaalisuutta edustava äänestys on ymmärretty hieman väärin. (Tämantapaisissa äänestyksissä osa äänioiketuista käyttää AINA tätä mahdollisuutta!)

    TOINEN ALKUPERÄINEN ajatus on myös koota perusteluja parhaan valinnalle. Julkista perustelukeskustelua voi käydä vapaasti, myös nimettömästi, eikä keskustelijan nimi tule järjestäjän tietoon.

    Siispä: PORUKAT KESKUSTELEMAAN, PERUSTELEMAAN ja ÄÄNESTÄMÄÄN!

    Tykkää

  10. Fb:stä löytynyt (suoraan kopioituna):

    ”Kari Likovuori: Minkähän takia joku JT Laakson ylläpitämä sivusto tekee Kalaravintoloiden rankingia… ? Eipä ole ainakaan kovin virallinen äänestys vai onko Delifox valtuuttanut JT:n tekemään tuon äänestyksen?”

    Eikö tuosta kateuden mahdista ikinä päästä Suomenmaassa…

    Tykkää

  11. Delifox Ravintolat kiittää Olut Verkkoa onnentoivotuksesta!
    – Teemu Lehto Facebookissa.

    Tykkää

  12. Janoinen Lohi on Taka-Tölikassa eikä missään ihme ”Keski-Töölössä”. Kiinteistönvälittäjät ja pankkiväki nimittivät joskus Hesperiankadun seutuja ”Keski-Töölöksi”, sitä ei ollut edes edesmennyt Hki 26:n postikonttori.

    tv jp

    Tykkää

  13. Nyt menee vaikeaksi: parhaita on kaksi: Hilpeä Hauki ja Black Door! Nämä pubit ovat auki jo päivällä – ja myös kylläkin myöhään yöllä. Mutta tuo päiväaukiolo ratkaisee.
    KIITOS järjestelyistä.

    Tykkää

  14. Kaikki äänet Ahvenelle! Oikea Punavuoren JaloKala! Pöytäliinat (ei kuitenkaan matot) ja kaikki.

    Tykkää

  15. Vuosien kokemuksen perusteella paras on kyllä Black Door: valikoimaa (Kalojen ainoa real ale!), siiderit. Kiva rauhallisen tumma sisustus, ei kuitenkaan pimeä, kuten yleensä pubeissa pakkaa.

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.