Fingerporin uusi etikettiolut valmistetaan Koffilla

Sinebrychoff Fingerpori Bisse 4,5 %Fingerporin Panimon olutuutuus Bisse valmistetaan Sinebrychoffin panimolla Keravalla. Syysuutuutena julkistetaan myös Fingerpori Lonkku, long drink -juoma.

Fingerporin Panimo on tietenkin mielikuvitukselliseen sarjakuvamaailmaan sijoittuva oluttehdas, jonka historiikkikin julkistettiin pari vuotta sitten. Taustalla on sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan vuodesta 1997 alkaen julkaisema päivittäissarjakuva Fingerpori.

Kuvasarjoja on koottu myös albumeihin, joita tähän mennessä on ilmestynyt neljä. Keväällä 2010 ilmestyneen Fingerpori III:n tueksi julkaistiin Koskipanimo Oy:ssa Tampereella valmistettu lagerolut Fingerpori III (4,7 %). Tämän vuoden keväällä ilmestyi uusin albumi ja Koskipanimo valmisti Fingerpori IV -oluen (5,2 %).

Sinebrychoffin nyt valmistama Fingerpori Bisse (4,5 %) on etiketin mukaan ”Ehtaa suomalaista olutta”. Tuote myydään 0,33 litran kierrätyslasipulloissa 6-monipakkauksessa, hinta 8,55 e:n tienoilla. Etikettipoikana on Fingerporin Heimo. Koffin Bisse on aivan eri tuote kuin Koskipanimon Fingerpori III. Samankaltaisuus liittyy pelkästään nimeen.

Fingerpori Lonkku (4,7 %) on greipinmakuinen raikas gin long drink. Myyntipakkaus on 0,33 litran kierrätyslasipullo  6-monipakkauksessa, hinta noin 11,05 e. ”Kuin Fingerporin vesijohtovesi”, Rivo-Riitta tokaisee etikettitekstissä.

Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuotta jatketaan Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla 16.-18.9. Lasipalatsinaukiolla. Hauskasti festivaalin yksi tukija on pirkanmaalaispanimo Nokian Panimo Oy Keisareineen – ei siis Koff Fingerporeinen! Mutta syyskuun puoliväliin mennessä Fingerporin uutuustuotteet ovat jo kauppojen valikoimissa.

* Lue OLUTVERKON olutarvioita: Fingerpori IV ja Fingerpori Bisse  ja Fingerpori III (valitamme kuvaongelmaa!) sekä Fingerpori Lonkku -arvio!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.