OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OlutSuomi – Olutverkon Viikon Olut 14-21: Pehmeän suklaamainen pääsiäisolut

leave a comment »

* Malmgård Pääsiäisolut, Malmgårdin panimo, Malmgård, Pernaja, Loviisa / MBH Breweries Oy, Hki 

Pisteet 93 / 100.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Pääsiäisen juhlaolueksi sopii tumma portteri, niin maistelunautiskeluun kuin juhlan erikoisruokienkin kanssa.

Väri on tumma, ruskeanmusta, läpinäkymätön. Vaahto on ruskea, beige, aluksi runsas, irrallisen pikkukuplainen, tiheä, tasainen, laskeutuu nopeasti, kestää pitkään peittäen pinnan kokonaan, kestävä. Tuoksu on paahteinen, suklaamainen, mausteinen.

Maku on keskitäyteläinen, kuivan paahteinen, hennosti karhea, tummasuklaamainen, tasapainoinen, maukas, vahvan luonteikas, miellyttävän aromikas, juotavuudeltaan helppo. Brittiläisten suklaaporttereiden veroinen. Kuiva, tummasuklaamainen jälkimaku jatkaa tasapainoista yleiskuvaa.

Valmistuksessa käytetään panimon omaa mallassekoitusta, joka koostuu kristalliohramaltaasta, speltti-muinaisvehnästä, kaurasta, kaakaosta ja hasselpähkinäuutteesta. Humalalajikkeet ovat columbus ja styrian goldings.

Ruokajuomana pääsiäislampaan ja yleensä tuhdin liharuuan kuten riistapaistin kanssa. Sopii myös nautiskeluun ja maisteluun, siis seurusteluun.

* LUE Lisää: Pääsiäisen kausioluet 2021 ja 2020.

– J.T. Laakso 

5,5 %-til., tumma pintahiivaolut, mausteinen pääsiäisen kausiolut, portteri; kantavierre 13,5 ºP, katkeroainepitoisuus 28 EBU, väri 90 EBC, ravintosisältö 100 ml. energia kcal /  kJ, rasva  g, josta tyydyttymätön rasva  g, hiilihydraatit  g, josta sokereita  g, proteiini  g, suola g. Panimomestari Tuomas Markkula. Suositus tarjoilulämpötilaksi 10-12 ºC. Uutuus 04.2019.

Kertalasipullo 0,33 l. Anniskeluhinta 3,19 €. (P.E.-pvm 15.10.2021)    

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: