OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kansanedustajien aloite: pienpanimoiden etämyynti sallittava

leave a comment »

eduskuntatunnusViisi kansanedustajaa on tehnyt tänään (2.4.2020) tasavallan hallitukselle toimenpidealoitteen kotimaisten pienpanimoiden etämyynnin sallimiseksi – ulkomaisten panimoiden tapaan.

Kansanedustajat edustavat niin hallituspuolueita kuin oppositiotakin. Aloitteentekijät edustavat hallituspuolueista sosialidemokraatteja, keskustaa, vasemmistoliittoa ja ruotsalaista kansanpuoluetta eli vihreitä lukuunottamatta mukana on koko hallitusrintama. Lisäksi aloitteentekijänä on oppositiopuolue kokoomuksen edustaja.

Olut-Suomi julkaisee toimenpidealoitteen kokonaisuudessaan – pienin tarkennuksin.

Kansanedustajat:
Korona suistaa pienpanimot ahdinkoon, etämyynnistä apua

Kansanedustajat Jari Myllykoski (vas), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Sinuhe Wallinheimo (kok), Mikko Kärnä (kesk) ja Joakim Strand (rkp) ovat jättäneet hallitukselle toimenpidealoitteen pienpanimoiden liiketoimintaedellytysten turvaamiseksi koronaviruspandemian aikana. Kansanedustajat ehdottavat, että pienpanimoille myönnetään oikeus etämyyntiin.

– Kotimainen pienpanimoteollisuus on koronaviruspandemian vuoksi erityisessä vaarassa. Ilman nopeita toimenpiteitä suuri osa alan yrittäjistä joutuu lopettamaan toimintansa, Eeva-Johanna Eloranta toteaa.

– Suomeen on vähitellen kehittynyt eläväinen pienpanimokulttuuri. Sen katoaminen koronaviruspandemian takia olisi tragedia paitsi oluenystävien, niin koko Suomen elinkeinoelämänkin kannalta, Sinuhe Wallinheimo jatkaa.

Suomessa toimii yli sata pienpanimoa, joista valtaosa on aloittanut toimintansa vasta viime vuosina. Monen nuoren pienpanimon kulurakenne on vielä verrattain raskas, minkä takia ne ovat erityisen haavoittuvaisia koronaviruksen vastaisille rajoitustoimille.

Pienpanimoiden myynti tapahtuu pääasiassa ravintolamyyntinä. Ravintolatoiminnan lakattua koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi, myös pienpanimoiden toiminta on pysähtynyt.

– Kun mietimme erilaisia tukitoimia eri aloille, on selvää, että pienpanimoiden kohdalla paras keino tässä tilanteessa olisi etämyynnin salliminen. Se ei edes toisi valtiolle lisäkustannuksia, Mikko Kärnä sanoo.

Ulkomaisten oluiden verkkokauppatilausten määrä Suomessa kasvaa. Suomalaisilta pienpanimoilta vastaavanlainen verkkomyynti on laissa kielletty.

– Tämä asettaa kotimaiset toimijat eriarvoiseen asemaan ulkomaisiin nähden, eikä näin voi olla. On kyseenalaista, että lainsäädännöllä ohjataan kuluttajia ostamaan tuotteita ulkomaisilta tuottajilta kotimaisten sijaan, Jari Myllykoski sanoo.

– Pidän kaikkein tärkeimpänä, että suomalaiset pienpanimot saisivat etämyynnin mahdollistamista tuloista pelastusrenkaan, jonka avulla niiden liiketoiminta voitaisiin pelastaa, Joakim Strand toteaa.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Jari Myllykoski, p. 050 512 0648
Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta, p. 050 523 2309
Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo, p. 050 512 0873
Kansanedustaja Mikko Kärnä, p. 040 143 8941
Kansanedustaja Joakim Strand, p. 050 310 0076

Written by Toimittaja

02.04.2020 klo 11:10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: