OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 41-19: Maistuva hapanolut Päijänteen rannoilta

leave a comment »

* Mattsson Sour Ale, Mattssonin panimo, Lahti / Hartwall Oy, Lahti / Hki / Royal Unibrew AS, Faxe, Tanska    

Pisteitä: 93 / 100

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Tämän hetken panimotuotteiden muotisuuntaus on hapanolut. Suomessakin pystytään valmistamaan nautittavan maukkaita ’epäsuomalaisia’ oluita. Päähuomio on aromeissa, juotavuudessa ja laadussa.

hwlmattssoninpanimosourale60pr19ploVäri on vaalea, savuisen harmahtavan kelta ruskea, läpinäkyvä, hennosti samea. Vaahto on vitivalkoinen, keskirunsas, tiheä, kestävä. Tuoksu on hedelmämäinen, sitruunamainen, raikkaan hapokas. Maku on kevyt, sokerimaisen mehuisa, mutta kuiva, kepeärunkoinen, sitrusmainen, greippimäinen, maukas, juotavuudeltaan helppo.

Valmistuksessa käytetään ohra- ja vehnämallasta, mallastamatonta ohraa, sitruuna- ja greippimehutiivisteitä sekä vettä. Ohramaltaat ovat pilsner ja karamelli. Humalalajikkeet ovat simcoe ja hallertau hüll melon.

Ruokajuomana paistetun ja grillatun valkoisen kalan kanssa.

Mainio kesäolut. Parhaan pään suomalainen hapanolut. Pienpanimoiden tapaan ei käytetä koko tropiikin hedelmä(mehu)valikoimaa, vaan keskitytään maukkaaseen tasapainoon ja laatuun

hwlhenrikmattsson1912tunnus17

Hartwallin perustama pienpanimo aloitti vuonna 2017.

Vuosina 1912-88 toiminut Mallasjuoma Oy tunnettiin erityisesti Erikoisesta, alkaen vuodesta 1930. Yhtiön tunnus oli iso M-kirjain, johon kaksi leijonaa nojaili. Vuonna 1988 Mallasjuoman omistajaksi tullut Hartwall on palauttanut Erikoisen tuotemerkikseen ja rakentanut Lahteen tuotantolaitoksensa yhteyteen oman pienpanimon syksyllä 2017. Mallasjuoman perinteinen M-tunnus on muuttunut H-kirjaimeksi ja yritystunnuksen alla lukee ”Henrik Mattsson 1912”.

* LUE ja tutustu: Syksyn 2019 kaikkiin kausi- ja Oktoberfest-oluisiin!

J.T. Laakso

6,0 %-til., kantavierre  °P, katkeroainepitoisuus 14,0 EBU, väri 10,0 EBC, vaalea pintahiivaolut, hapan ale. Ravintosisältö 100 ml. energia 210 kJ / 50 kcal; rasva  g, josta tyydyttynyttä rasvaa  g, hiilihydraatti  g, josta sokereita  g, proteiini  g, suola  g. Suositus tarjoilulämpötilaksi  °C. Panimomestari Hannele Alakarhu.  Uutuus kesällä 2019.

Hana 0,4 l. Anniskeluhinta 8,50 €; 0,25 l. – 5,40 €. Kertalasipullo 0,33 l. anniskeluhinta €. (hana; P.E.-pvm ..2020).

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: