OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 23-19: Mafiosot oluen kimpussa Savonlinnan Huvilassa

leave a comment »

* Red Ale, Waahto Brewery / Oy Savon Mafia Ab, Savonlinna 

Pisteitä: 86 / 100

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Savon Mafia on elävöittänyt eteläisen Savon ravintolatoimintaa parikymmentä vuotta, 1997 alkaen. Uusi nurkanvaltaus toteutui vuonna 2016, kun mafiosot alkoivat valmistaa olutta Panimoravintola Huvilassa Savonlinnan keskustassa. 

waahtobreweryredale19ploVäri on tumma, punertavan ruskea, heikosti läpikuultava, samea. Vaahto on valkoinen, keskirunsas, tiheä, jättää paksua pitsikuviota lasin laidoille. Tuoksu on mallasmainen, marjamainen, pihkamainen.

Maku on kevyt, kuivahko, mäntymäisiä pihkaisia ja havuisia aromeja, runko on kevyehkö, jälkimaku olematon, juotavuus on helppo.

Kokonaisuus on aluksi kiinnostavan aromaattinen ja puhdas. Luoteikkaat piirteet häviävät nopeasti ja lopulta jää melko vaisu makumielikuva.

Valmistuksessa käytetään pilsner-, münchner- ja karamellimallasta. Humalat ovat brittiläiset challenger ja east kent golding.

Ruokajuomana lähes jälkimauton olut on hankala, mutta luonteikasta suutuntumaa kannattaa kokeilla miedon liharuuan kanssa.

waahtobrewerysvl16tunnusLaajan eteläsavolaisen ravintolaketjun omistaja Savon Mafia Oy hankki vuosina 2002-2015 Savonlinnan entisessä sairaalarakennuksessa toimineen Savonniemen Oluttehdas Oy:n panimo- ja ravintolaliiketoiminnan, panimolaitteet ja ravintolairtaimiston 1.1.2016 alkaen.

Panimo toimii edelleen Panimoravintola Huvilassa, joka on kesäravintola, avoinna tänä kesänä 31.5.-17.08.2019 – eli siis kausi alkoi viime perjantaina 31.5. Huvilassa on myös panimomyymälä ja panimo järjestää tutustumiskierroksia.

J.T. Laakso

5,4 %-til., kantavierre °P, katkeroainepitoisuus n. 30,0 EBU, väri n. 42 EBC, tumma pintahiivaolut, irlantilaistyylinen ”Irish Red Ale”. Waahto Series -tuotesarja. Ravintoainepitoisuus / 100 ml. sisältää: energia  kcal / – kJ, rasva – g, hiilihydraatit – g, josta sokereita – g, proteiini – g, suola – g. Uutuus alkuvuodesta 2019.

Kertalasipullo 0,33 l. Vähittäismyyntihinta  €. Hana olutravintolassa 0,4 l. Anniskeluhinta 8,00 €. (hana; P.E.-pvm 12 kk pullotuksen / astioinnin jälkeen, eli alkuvuodesta 2020).

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Advertisement

Written by Toimittaja

03.06.2019 klo 08:53

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: