OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Vuosi vaihtuu HOP!-pienpanimotapahtumassa Helsingissä

with 4 comments

kalliopanimoolutlasiSuomi 100 -juhlavuosi on ennättänyt jo viimeiseen kuukauteen. Vielä on kuitenkin mahdollisuus juhlistaa vuotta ja vuodenvaihdetta myös oluttapahtumassa.

HOP!-pienpanimotapahtuma järjestetään Helsingissä vuoden viimeisenä viikonvaihteena 29.-31.12.2017. Sunnuntain festivaalipäivä venytetään uudenvuoden päivän aamuyöhön kello 04:ään saakka.

– Tarkoitus on viettää iloinen kaupunkikulttuuritapahtuma maistuvien oluiden, ruuan, musiikin ja yhdessäolon merkeissä, HOP!:n järjestäjä Olavi Mensio maalailee muutamaa viikkoa ennen vuodenvaihdetta.

Pienpanimoviikonloppu järjestetään toista kertaa. Vuosi sitten, joulukuussa 2016 maisteltiin pientuottajien tuotteita Helsingin Nosturissa. Nyt on tapahtumapaikkana Vallilan entisten veturitallien rakennuksissa toimiva Konepajan Bruno.

Kulttuurihistoriallisten veturitallien tulevaisuus on parhaillaan vaakalaudalla. Esimerkiksi Suomeen kotiutunut USA:n entinen suurlähettiläs Bruce Oreck on tarjoutunut järjestämään tilat kaupunkikulttuurin monipuoliseksi keskukseksi.

HOP!-viikonlopputapahtuma on avoinna: pe 29.12. klo 16-24 – maksuton; la 30.12. klo 14-24 – 5 €; su 31.12. klo 16-04 – 15 €. Maistelulasi 5 €. Vaatesäilytys 3 €.
* la, su 17-19 Uuden vuoden aaton päivällinen: liha- ja kala-annoksia, kolme olutta, maistelulasi, sisäänpääsy, yhteishinta 40 €.
 konepajanbrunotunnus* Festivaaliolut: veturiöljyinen, tervainen Brunöl (4,5 %, brown ale), Panimo Kallio Oy, Hki / UG Brewery, Lohja.

* Keittiö: kiertolaiskokkien Yummers-kokkipalvelu.

* Tapahtuman järjestäjät: Panimo Kallio Oy ja Konepajan Bruno.

HOP! Pienpanimoviikonloppu / Artisan Brewery Weekend, Konepajan Bruno, Aleksis Kiven katu 17 A, Vallila, Hki.

HOP-viikonloppu 29.-31.12.2017 tuotelista:

* Panimo Kallio Oy, Helsinki (2014, vieraspanimo)

Fit Burd – Ryystökaura (4,0 %), Blond Ale, 100 % kauraolut (saatavissa vain 31.12.)
Oolong Johnsson – Summer 2018 edition (5,3 %) Weizen-vehnäolut (saatavissa vain 31.12.)
Kallio Supermän (7,2 %), Red Ale.
Kallio Blues (4,7 %) Stout, mukana mustikkaa.
HOP! Festivaaliolut – ”Brunöl” (4,5 %), Brown Ale, mausteena tervaista savuisuutta.

* CoolHead Brew / Plan Beer Oy, Helsinki / Tuusula (2015)

Blueberry Pie Sour (4,0 %), mausteinen hapanolut.
Raspberry Gose (4,0 %), vadelmainen hapanolut.
Black Currant Gose (4,0 %), mustaherukkainen hapanolut.
Juiciness (4,7 %), India Pale Ale, IPA.
Bellini (7,0 %), saison.
Salted Maple Chocolate Stout (7,0 %), stout, maustettu vaahterasiirapilla.
Over the Galaxies (7,0 %), IPA.
Heavy Sunshine Tonka Beans (8,0 %, 36 EBU), imperial portteri, maustettu brasilialaisilla tonka-pavuilla.
Juicy Lucy IIIPA (10,0 %), yhteistyössä: Donut Island Brewing Oy, Hki. 
IPA, New England Triple IPA, humalat citra, amarillo ja galaxy.
Passion Guava Sour (4,0 %), hapanolut.

* Vallilan Panimo Oy, Helsinki (2015)

Skutsi (6,8 %), brown ale.
Vallila Brown (6,8 %), brown ale.
Vallila Amber (6,1 %) amber ale.
Vallila Dark Sour (7,0 %), hapanolut.
Orion (5,5 %), pale ale, maustettu tuoreella hampunlehdellä ja hampun siemenillä.
Katu (4,7 %), 60 EBU, IPA – India Session Ale.
Puisto (4,6 %), 50 EBU, IPA – India Session Ale.
Sauna (2,6 %), 45 EBU, pale ale.

* UG Brewery Oy, Lohja (2016, UG – ’United Gypsies’)

United Gypsies tarjoaa panimolaitteistoa ja apua oluen suunnitteluun, valmistukseen ja myymiseen erilaisille vieraspanimoille.
Oluet: tieto tulossa!

* Humalove Brewing Oy, Helsinki (2015, vieraspanimo)

Walking the Green Mile (4,6 %), Gose, valmistuspaikka UG Brewery Oy, Lohja.
Humalove II: Terrible Twos (8,0 %), Schwarzbier, valmistuspaikka UG Brewery Oy, Lohja.
Tank BFF Series III: You’re So Wild Honey (10,5 %), hapanolut, yhteistyössä Atom Beers, Englanti; valmistuspaikka UG Brewery Oy, Lohja.
Sagardo Naturala / Sidra Natural (6,0 %), Gurutzeta Sagardotegia, perinteinen Baskimaan (Espanja) siideri.
Skinny Dipping..? (4,5 %), 50 EBU, Weizen-vehnäolut pullossa; valmistuspaikka Brouwerij Anders!, Belgia.
Gold Digger’s Lust (4,0 %), saison, grisette pullossa; valmistuspaikka Brouwerij Anders!, Belgia.
Susanna’s Housewarming Saison (7,0 %), saison pullossa;  valmistuspaikka Brouwerij Anders!, Belgia.
Mango Milk Mild (3,2 %), brittiläistyylinen mild ale pullossa, yhteistyössä Waahto Brewery Oy, Savonlinna (2016).
Hammer of Sucellus (10,5 %), barley wine pullossa, valmistuspaikka UG Brewery Oy, Lohja.
Darkness Absorbrs (9,2 %), imperial stout pullossa, valmistuspaikka UG Brewery Oy, Lohja.
Puola | Polska (8,5 %, 71 EBU), portteri pullossa, maustettu suomalaisella vadelmalla, yhteistyössä Browar Wąsosz, Puola, myös valmistuspaikka.
Aurinko (5,9 %), saison pullossa valmistuspaikka UG Brewery Oy, Lohja.

* Ö Brewing Oy, Lohja (2017)

Mist in the Rye (8,0 %, 35 EBU), ruisolut.

* Kotka Steam Brewery Oy, Kotka (2017)

Bird Porter (4,7 %, 45 EBU), portteri.
Skipper’s Ale (5,2 %, 30 EBU), belgialaistyylinen blond ale, parhaimmillaan jääkylmänä.

* Soundville Brewing Oy, Tampere (2017)

Rap Battle (5,6 %, 39 EBU), IPA.
Boom Selecta (4,6 %), Witbier, vehnäolut.
Live’N’LOUD (6,3 %), b
rown ale.

* NanoPruul OÜ, Tallinna, Viro (2014)

Mammut (8,0 %, 30 EBU), brown ale.
Punamütsike (5,3 %, 26 EBU), dubbel.
Päikesepiste (5,5 %, 30 EBU), pale ale.
Firestarter (7,5 %, 100 EBU), IPA.
Berrix (4,5 %, 32 EBU), hedelmäolut.
Aafrika (5,7 %, 28 EBU), amber ale.
Must Maagia (5,8 %, 23 EBU), Schwarzbier.

* Purtse Pruulikoda, Purtse, Sepa, Itä-Virumaa, Viro (2016)

Black Saison (8,9 %), saison.
Rabarberi Sour (4,3 %), hapan raparperiolut.
Industriaal DIPA (7,9 %, 101 EBU) 
IPA, India Pale Ale 

* Level Eleven Wholesale Oy, Helsinki (2017). Alkoholijuomien tukkuliike.finnviinisointusuomi100kuohuviini17plo

Pick Up Pale Ale (5,8 %, 60 EBU), pale ale, humalat columbus, simcoe, cascade ja amarillo.

Viinit:

* Finnviini Oy, Espoo (2013)
– Uuden vuoden hunaja-lakkakuohuviini Sointu Suomi 100 (11,5 %), valmistuspaikka Lepaan Viinitila, Lepaa, Hattula.

* Three Barrel Project Oy, Helsinki (2015) 

* Siiderit:

UG Brewery Oy, Lohja – Aito Suomalainen siideri: kuiva, puolikuiva ja jääsiideri.

Mainokset

Written by Toimittaja

02.12.2017 klo 19:42

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Täällä on myös useita ruokamyyjiä.

    Tykkää

    Jukka Wahlroos

    30.12.2017 at 17:00

  2. Hirvee akustiikka paikassa. En ymmärrä miksi buukattu sähköinen bändi paikalle. Kakofoniaa.

    Tykkää

    Seppo Heikkinen

    30.12.2017 at 11:36

  3. Hyvä että myös viinit ovat edustettuina tapahttumassa.

    Tykkää

    Terttu Mannila

    09.12.2017 at 15:33

  4. Hieno meininki!

    Tykkää

    Markku Koski

    06.12.2017 at 19:31


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: