OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Hartwall rakentaa toisen panimon Lahteen

with one comment

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Panimoyhtiö Hartwall perustaa uuden panimon Lahteen vuonna 2003 valmistuneen tuotantolaitoksen yhteyteen. Erikoisolutpanimo tuo joustavuutta suurten erien tuotantoon rakennetun panimon rinnalle.

Suuryhtiön valmistamia pienpanimo-oluita päästään maistelemaan jo alkavan kesän aikana, Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen lupaa.

Uudessa yksikössä tehdään yhteistyötä kansainvälisten huippujen, kuten tanskalaisen ”oluttaiteilijan” Anders Kissmeyerin kanssa.

Anders Kissmeyer

Kissmeyer oli kiinnostunut kemiasta jo koulupoikana. Hän työskenteli 16 vuotta Carlsbergin suurpanimolla Kööpenhaminassa, kunnes perusti Nørrebro-pienpanimon vuonna 2003.

Vuodesta 2010 hän on kiertänyt ympäri maailmaa panimoguruna Kissmeyer Beer & Brewing -yhtiönsä kanssa. Hän on tehnyt olutta myös Suomessa ennen Hartwallia. Vakka-Suomen Panimon kanssa valmistui Double IPA (8,5 %) vuonna 2012.

– Erikoisolutpanimon perustaminen on ollut jännittävä ja inspiroiva matka. Olemme kehittäneet olutvalikoimaamme jatkuvasti, mutta uuden panimon myötä pääsemme irrottelemaan ja kokeilemaan rohkeammin uusien makunystyröitä kutkuttelevien oluiden parissa, Hartwallin panimomestari Hannele Alakarhu maalailee.

Hartwallin panimomestari Hannele Alakarhu.

Nykyisellä Hartwallilla on kokemusta yhteistyöstä pienpanimon kanssa. Vuonna 2010 Hartwall valmisti lahtelaisen Teerenpelin pienpanimon kanssa siankärsämöllä maustetun Lapin Kulta Tuisku -luomuoluen (4,7 %). Pieni tuotantoerä uusittiin kolmena talvena.

Vuonna 2011 Hartwall ja Turun Panimo valmistivat Juhla-Aura -oluen (5,2 %) Ravintolapanimo Koulussa juhlistamaan Turun kulttuuripääkaupunkivuotta.

Pienpanimomittakaavan tuotanto kiinnostaa tanskalaista Royal Unibrew -panimokonsernia, jonka omistukseen Hartwall siirtyi syksyllä 2013.

Konserniin kuuluva Albani Bryggerierne AS Odensessa Fyn-saarella on juuri saamassa valmiiksi panimon yhteyteen rakennetun uuden erikoisolutpanimon ja panimoturisteja palvelevan vierailukeskuksen.

Hartwall on teettänyt Albanilla kaksi pienpanimo-olutsarjaa: Polar Monkeys -oluita on valmistunut neljä erilaista, ja  Lottrup-sarjan kolme olutta ovat olleet Hartwallin tuontiolutvalikoimassa.

* Lue: OLUTVERKON arviot Hartwallin Polar Monkeys- ja Lottrup-oluista.

 

Written by Toimittaja

04.05.2017 klo 15:01

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hartwall voisi panna sitten jotain uutta olutta ja jättää sen 3,5% oluen se on tuhlausta.

    Tykkää

    Tapio Kallio

    05.05.2017 at 11:55


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: