OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Helsinkiläisen Oluen Päiväksi valmistuu ensimmäinen oma juhlaolut

with one comment

Helsinkiläisen Oluen Päivää eli HelsOP:ia vietetään vuosittain maaliskuun 3. päivänä. Tulevana perjantaina juhlistetaan päivää maistelemalla omaa olutta, ensimmäistä kertaa.

Sinebrychoffin Olutmestari 2017, Teerenpelin ravintolapäällikkö Miika Korpela ei malttanut odottaa oman oluen valmistamista koffilaisten kanssa syksyyn saakka, vaan teki Rakuuna Olut Oy:n Bryggeri-ravintolapanimossa olutmestari Mathias Hüffnerin kanssa HelsOP-juhlaoluen.

H.O.P. 2017 American Wheat Ale (5,6 %) julkistetaan Panimoravintola Bryggerissä perjantaina 3.3.2017 kello 14 alkavassa tilaisuudessa. Juhlaoluen lisäksi toimittaja Sakari Nupponen kertoo helsinkiläisestä oluesta sata vuotta sitten, siis itsenäistymisvuonna 1917. Mukana on myös Helsinki Seuran puheenjohtaja Martti Helminen.

H.O.P. 2017 julkistetaan työssäkäyville oluenystäville suotuisampaan aikaan kello 17 Teerenpeli Kampin baarissa tekijöiden läsnäollessa.

* Lue arvio: H.O.P. 2017

* Helsinkiläisen Oluen Päivä ajoittuu nykyisen Etelärannan varrella sijainneen, vuonna 1756 perustetun ensimmäinen helsinkiläispanimon Stora Bryggeriet (Suuri Panimo) 03.03.1759 saaman  oluenvalmistuksen yksioikeuden mukaan.

 

Advertisements

Written by Toimittaja

01.03.2017 klo 09:29

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Olisivat nyt vaan tehneet jonkin helsinkiläisen tai edes suomalaisen oluen…

    Tykkää

    Hesalainen

    03.03.2017 at 11:47


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: