Helsinkiläisen Oluen Päiväksi valmistuu ensimmäinen oma juhlaolut
Helsinkiläisen Oluen Päivää eli HelsOP:ia vietetään vuosittain maaliskuun 3. päivänä. Tulevana perjantaina juhlistetaan päivää maistelemalla omaa olutta, ensimmäistä kertaa.
Sinebrychoffin Olutmestari 2017, Teerenpelin ravintolapäällikkö Miika Korpela ei malttanut odottaa oman oluen valmistamista koffilaisten kanssa syksyyn saakka, vaan teki Rakuuna Olut Oy:n Bryggeri-ravintolapanimossa olutmestari Mathias Hüffnerin kanssa HelsOP-juhlaoluen.
H.O.P. 2017 American Wheat Ale (5,6 %) julkistetaan Panimoravintola Bryggerissä perjantaina 3.3.2017 kello 14 alkavassa tilaisuudessa. Juhlaoluen lisäksi toimittaja Sakari Nupponen kertoo helsinkiläisestä oluesta sata vuotta sitten, siis itsenäistymisvuonna 1917. Mukana on myös Helsinki Seuran puheenjohtaja Martti Helminen.
H.O.P. 2017 julkistetaan työssäkäyville oluenystäville suotuisampaan aikaan kello 17 Teerenpeli Kampin baarissa tekijöiden läsnäollessa.
* Lue arvio: H.O.P. 2017
* Helsinkiläisen Oluen Päivä ajoittuu nykyisen Etelärannan varrella sijainneen, vuonna 1756 perustetun ensimmäinen helsinkiläispanimon Stora Bryggeriet (Suuri Panimo) 03.03.1759 saaman oluenvalmistuksen yksioikeuden mukaan.
[…] * Lue artikkeli: HelsOP 3.3.2017. […]
TykkääTykkää
OLUTONNI 2020 – Olut-Suomi kuohuu! | OLUTVERKKO - uutisia ja tietoa oluesta
05.02.2020 at 16:47
Olisivat nyt vaan tehneet jonkin helsinkiläisen tai edes suomalaisen oluen…
TykkääTykkää
Hesalainen
03.03.2017 at 11:47