OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Urkin portteripäivillä on vain kolme brittistoutia

leave a comment »

Helsinkiläisen Urhon pubin portteri- ja stoutpäivät aloitetaan keskiviikkona 15. helmikuuta kello 15.

Valikoimaan on luvassa 14 tynnyriolutta, joista tynnyrissä kypsyviä eläviä oluita (cask) on neljä ja 10 astioitua (keg). Portteri ja stout ovat leimallisesti brittiläisiä perinneoluttyyppejä. Nyt niiden osuus on rajoittunut kolmeen (3) suomalaisten ja pohjoismaisten jyrän alla.

Keravalainen Sinebrychoffin Porter (7,2 %) on edelleen vain vakiovalikoiman pullotuotteena.

Urhon pubin henkilökunnan valmistama oma Pyhän Urhon Stout (8,4 %) vahvenee edelleen: 6,0 % (2016), 4,5 % (2015).

 * St. Urho’s Pub, Museokatu 10, Hki. Avoinna su-ti 15-24, ke-la 15-03.

* su 19.02.2017 Portteriseminaari, Helsinki: Suomen OlutTiedotus järjestää sunnuntaina 19.2. edellisten vuosien tapaisen Portteriseminaarin, joka huipentuu Urhon pubin portterivalikoiman opastettuun maisteluun – jos erikoisporttereita on vielä jäljellä. Portteriseminaari on tarkoitettu vapaasti kaikille, joita aihepiiri kiinnostaa. (K-18) * Lue lisää: Portteriseminaari su 19.02.2017, Helsinki.

St Urho’s Pubin Portteri- ja Stout-päivät 15.02.2017 klo 15 alkaen – Tuotevalikoima:

Hinnat: keg  € / 0,25 l.; cask  € / 0,25 l.; pullot omin hinnoin. 14 olutta, 4 cask-tynnyrissä

(3) Englanti, Iso-Britannia:

* The Ilkley Brewery Co, West Yorkshire, Hanging Stone Oatmeal Stout (5,0 %)
* Salopian Brewery, Shopshire, Polygraph (7,4 %) keg
* East London Brewing Co, Pearly Queen London Porter (4,5 %)

(6) Suomi:
* St. Urho’s Pub / Perhon Panimo, Hki, Pyhän Urhon Stout (8,4 %)
* Malmgårdin Panimo, Loviisa, Oak Porter (7,0 %) Bourbon viskitynnyrilastuilla maustettu portteri.
* Eiran Juomat, Hki / Maku Brewing, Tuusula, Karpalo Stout Talviolut (6,0 %)
* Iso- Kallan Panimo Oy, Kuopio, Pimeyden Morsian Imperial Stout (8,0 %) kuopiolaisen Turmion Kätilöt -metallityhtyeen bändiolut.
* Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, Tre, Oak Imperial Stout (10,0 %)
* Cool Head Brewing, Tuusula, Heavy Sunshine Imperial Porter (8,0 %)

(1) Viro:
* Sori Brewing Estonia Oü, Tallinna, Viro, Vanilla Cake Fever Imperial Baltic Porter (9,9 %)

(2) Tanska:
* Munkebo Mikrobrygg, Kerteminde, Ragnarok Brettanomyces Porter (6,5 %)
* Beer Here, Kööpenhamina, Ammestout (6,5 %) makea milk stout

(1) Norja:
* Bådin, Bodø, Independent Imperial Stout (8,5 %). Nøgne Ø –panimon perustajan Kjetil Jikiunin kehittämä olut, ensimmäinen Nøgnestä luopumisen jälkeen.

(1) Islanti:
* Borg Brygghús, Reykjavik, Gréta Baltic Porter nr. 27 (7,0 %).

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: