OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kansanedustajana aloittava Pekka Puska kannattaa alkoholilain uudistusta

leave a comment »

Pekka Puska, tuore kansanedustaja 9.2.2017 alkaen. Kuva: Pekka Puskan vaalimateriaali.

Pekka Puska, tuore kansanedustaja 9.2.2017 alkaen. Kuva: Pekka Puskan vaalimateriaali.

Tänään torstaina (9.2.2017) Eduskunnan jäsenenä varasijalta aloittava professori Pekka Puska nostaa kevätkauden asioista tärkeimmiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen sekä uuden alkoholilain.

Erityistä huolta Puska tuntee hallituksen valmisteleman uuden alkoholilain sisällöstä. Hän toivoo sen käsittelyssä kansanedustajille vapaita käsiä.

Kansanedustaja Puska ei halua haudata alkoholilain uudistusta. Hänen mielestään uutta alkoholilakia tarvitaan ja uudistuksessa on paljon hyviäkin asioita, kuten turhan byrokratian purkaminen.

– Mutta tämä perusasia, että kaupoissa, kioskeissa ja huoltoasemilla myytävän oluen alkoholipitoisuutta nostetaan ja limuviinat tulevat kauppoihin, niin se on kyllä monella tavalla erittäin turmiollinen ratkaisu, joka pitäisi mielestäni torjua, Puska linjaa Ylen uutisissa.

Puskan mukaan alkoholin myynnin laajentaminen yli 13 000 myyntipisteessä lisää alkoholiongelmia, sote-kustannuksia ja poliisin kustannuksia.

– Seuraukset näkyvät työelämässä ja oletetut hyödyt ovat kyllä aika olemattomat, Puska huomauttaa.

Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksesta eläkkeelle jäänyt professori Pekka Puska on aikaisemmin toiminut Keskustan kansanedustajana vv. 1987-91 Pohjois-Karjalan vaalipiiristä. Edellisissä vaaleissa hän sai kolmanneksi eniten ääniä Keskustan ehdokkaista Helsingin vaalipiirissä. Olli Rehn jätti paikkansa tultuaan valituksi Suomen Pankin johtokuntaan. Ensimmäiselle varasijalle valittu Paula Lehtomäki sai vapautuksen kansanedustajan tehtävästä jatkaakseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) valtiosihteerinä.

Mainokset

Written by Toimittaja

09.02.2017 klo 14:13

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: