OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Japanilainen Asahi ostaa Urquellin usalaisilta

leave a comment »

Asahi Breweries LtdJapanilainen panimokonserni Asahi Group Holdings Ltd on ostamassa yhdysvaltalaisen AB-InBev SA/NV:n panimoyhtiöitä Keski- ja Itä-Euroopasta.

Omistusvaihdos koskee esimerkiksi tšekkiläistä Pilsner Urquellia, puolalaisia Tyskie– ja Lech-panimoita sekä useita panimoita Slovakiassa, Unkarissa ja Romaniassa. Kauppahinta on 7,3 miljardia euroa, mikä on lähes kaksinkertainen Asahin alun perin tarjoamaan verrattuna.

ABInBev tunnusNämä eurooppalaiset perinteiset kansalliset panimot (Plzeňský Prazdroj a.s., Tšekki, Pivovary Topvar a.s., Slovakia, Ursus Breweries SA, Romania, Dreher Sörgyárak Zrt., Unkari, SABMiller Poland BV, Puola) ovat olleet 1990-luvulta alkaen eteläafrikkalaisen SAB:n (South-African Brewers) hankintoja. SAB yhdistyi sittemmin yhdysvaltalaisen Millerin kanssa ja muodostui SABMiller Plc. Tämä jättiläispanimo siirtyi Anheuser-Bushin omistukseen. AB on yhdistynyt belgialaisen InBevin kanssa muodostaen nykyisen giganttimaisen konsernin AB-InBev SA/NV.

AB-InBev kerää rahaa hankittuaan SABMillerin 100 miljardin dollarin hinnalla. Asahi puolestaan etsii ”kasvumoottoria” ulkomailta, koska oluen myynti Japanissa on laskenut.

Asahi hankki jo lokakuussa 2016 useita panimoyhtiöitä läntisestä Euroopasta, entisiä SABMiller-omistuksia Italiasta, Alankomaista ja Iso Britanniasta. Esimerkiksi hollantilainen Groelsch ja italialainen Peroni ovat siirtyneet japanilaisomistukseen.

Asahi ja AB-InBev julkistivat kaupan eilen (13.12.2016, Suomen aikaan tänään 14.12.2016).

Mainokset

Written by Toimittaja

14.12.2016 klo 09:44

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: