OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 50-16: Maukas ”olutglögi” Belgiasta

with one comment

* Liefmans Glühkriek, Brouwerij Liefmans N.V., Oudenaarde / Duvel Moortgat NV., Puurs, Belgia

Pisteitä: 94 / 100.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Lue ja vaikuta: OlutKansanÄänestys Maailman Parhaasta Jouluolutmaasta vuonna 2016!

* Lue lisää: Joulun ja talven kausiolutvalikoimat 2016-17.

Jouluajan erikoisuus: marjainen olut, joka nautitaan + 70 asteeseen kuumennettuna glögien tapaan! Ja silti vastaansanomattoman loistava!

Väri on tumma, viinimäisen mustanpunainen, läpinäkymätön, samea. Vaahto on valkoinen, niukahko. Tuoksu on marjamainen, kirsikkamainen. Maku on täyteläinen, makea, kirsikkamainen, kahvin ja vahvan marjamehun aromeja, joulumausteinen, mantelimainen. Tosi korkea kantavierre ja alhainen katkeroainepitoisuus muodostavat onnistuneen kokonaisuuden. Maukas ja kiinnostava erikoisuus.

Ruokajuomana seurustelujuomana jälkiruoaksi ja drinkkinä.

Glühkriek on vaalean alen ja Oud Bruin -oluen sekoitus, jota kypsytetään 18 kuukautta kirsikoiden seassa. Sataan litraan olutta käytetään 13 kiloa kirsikoita. Valmistuksessa käytetään fruktoosia, mausteita, kirsikkaa (6 %) ja luontaista kirsikka-aromia.

91 vuotta sitten, vuonna 1925, syntynyt Rosa Blancquaert-Merckx tuli Liefmansin panimolle sihteerin tehtäviin vuonna 1946 ja jätti ballerinan uran taakseen. Hän alkoi viihtyä myös panimon tuotantotiloissa ja maisteli oluita. Kirsikkaoluet olivat hänen naiselliseen makuunsa liian happamia. Pitäisi saada enemmän makeutta. Silloinen panimomestari kuoli vuonna 1972 ja paras seuraaja oli juuri Rosa. Hän oli tehtävässä Belgian ensimmäisenä naispuolisena panimomestarina peräti 35 vuotta vuoteen 2007, jolloin perhepanimo myytiin Duvel Moortgat -konsernille.

Rosa käy panimolla edelleen lähes päivittäin suorittamassa laaduntarkkailua. Hänen silhuettinsa koristaa Liefmansin oluiden etikettejä.

Jacobus Liefmans ryhtyi valmistamaan olutta Schelde-joen rantamilla Oudenaarden kaupungissa Flanderissa vuonna 1679. Yli 300 vuoden takaisia rakennuksia on edelleen olemassa osana panimon museota. Liefmans alkoi hankkia lähiviljelijöiden marjoja (kirsikoita) käymistankkeihinsa 1900-luvun taitteesta alkaen. Edelleen käytössä olevat pullojen käärepaperit ovat tärkeä osa tuotemerkkiä.

Liefmans on kuulunut suureen Duvel Moortgat -konserniiin vuodesta 2008.

J.T. Laakso

6,0 %-til., kantavierre 19,6 p-%, katkeroainepitoisuus 13,6 EBU, väri 65,5 EBC, tumma pintahiivaolut, kirsikkamainen ale, hedelmäolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 70 ºC. Joulun ja talven kausiolut.

Kertalasipullo 0,75 l. samppanjakorkilla ja paperikääreessä. Alkon vähittäismyyntihinta 9,98 €. Maahantuoja Servaali Oy, Hki.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Mainokset

Written by Toimittaja

12.12.2016 klo 08:43

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tytötkin panee – ainakin Belgiassa.

    Tykkää

    Panimopoika

    12.12.2016 at 17:12


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: