OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Sinebrychoffin panimolla ulosmarssi

leave a comment »

Koff ulosmarssi juliste 30.11.2016Sinebrychoffin tuotantolaitoksella Keravalla on marssittu ulos tänään keskiviikkona (30.11.2016) vastalauseena aiemmin tänään päättyneiden yt-neuvottelujen tulokseen.  Yhtiön johto aikoo irtisanoa 16 työntekijää tuotanto- ja kuljetustoiminnoista.

– Vielä seitsemisen vuotta sitten tämä oli panimo, mutta nykyisellään tosi kurja teollisuuslaitos, työntekijöiden pääluottamusmies Jukka Nissinen kuvailee Ylen radiohaastattelussa.

Sinebrychoffilla on ollut viiden viime vuoden aikana neljät yt-neuvottelut. Työntekijäpuolen esitys oli ollut järjestää tasaisesti lomautuksia lähivuosien aikana, jolloin eläköityminen olisi huolehtinut yhtiön säästötarpeista.

Sinebrychoffin tavoitteena on saada aikaan neljän miljoonan säästöt ensi vuoden loppuun mennessä.

– Vähennykset aiheutuvat yhtiön strategisista muutoksista, joiden tuloksena tuotantomäärät laskevat, viestintä- ja lakiasiainjohtaja Marja-Liisa Weckström toteaa.

Ulosmarssi alkoi keskiviikkona kello 11.30 ja jatkuu perjantai-iltaan kello 23 saakka. Työnseisaus koskee 250 työntekijää.

Panimon kannalta työnseisaus osuu hankalaan aikaan itsenäisyyspäivän alle. – Tuotteita on toimitettu myyntipaikkoihin runsaasti, mutta perjantaina ja maanantaina emme pysty toimittamaan lainkaan täydennyksiä, Weckström sanoo.

Weckströmin mukaan yhtiö katsoo ulosmarssin olevan laiton, koska työehtosopimus on voimassa.

Pääluottamusmies Jukka Nissisen mukaan Sinebrychoffilla on jo melko pitkään vallinnut henkilöstöjohtaminen, jota työntekijät pitävät ”halveksivana”.

Marja-Liisa Weckström vahvistaa matalavireisyyden käyneen ilmi myös yhtiön tekemissä mittauksissa. – Tilanteisiin on kuitenkin pyritty löytämään ratkaisuja yhteistyössä työntekijöiden ja johdon kanssa.

Vuonna 1819 perustettu Sinebrychoff kuuluu tanskalaiseen Carlsberg-panimokonserniin, joten suomalaisyhtiön säästötarpeita määritellään myös Kööpenhaminassa.

Mainokset

Written by Toimittaja

30.11.2016 klo 16:25

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: