OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Folköl-kaupat nimitettiin Ruotsin Olutkehittäjiksi 2016

leave a comment »

Folkölsbutiken, TukholmaBottle Shop, TukholmaMietojen juomien erikoisliikkeet Folkölsbutiken ja Bottle Shop Tukholmassa on palkittu Vuoden Olutkehittäjinä (Årets Ölutvecklare 2016) toiminnastaan alkoholipitoisuudeltaan mietojen oluiden tunnettuuden ja arvostuksen puolesta Ruotsissa.

Tukholman Olut- ja Viskifestivaali sai kunniapalkinnon ”Olut-Ruotsin nostamisesta maailmankartalle”.

Olutkehittäjä-palkinnot jaettiin maanantaina (17.10.2016) järjestetyssä Ravintolagaalassa. Vuoden Olutkehittäjä -huomionosoituksen jakaa Ruotsin Carlsberg (Carlsberg Sverige) huomioimalla ja edistämällä henkilöitä, yrityksiä tai järjestöjä, jotka kehittävät ruotsalaista olutkulttuuria tuoreella, inspiroivalla tavalla.

Tänä vuonna tuomaristo perusteli valintaansa olutkauppojen tietoisella pyrkimyksellä opastaa kuluttajia ”maailmaan jossa maku on tärkeämpi kuin prosentti”. Myymälöistä on kehittynyt ruotsalaiseen kulttuurijuomaan liittyvää yleistä ajattelutapaa uudistavia tapaamispaikkoja.

Ensimmäistä kertaa kuuden vuoden aikana tuomarit eivät pystyneet päätymään yhteen voittajaan, koska ”molemmat ovat lyöneet osuvan iskun II:een” (kakkosolueen).

Folkölsbutikenin perustaja on Johan Ekfeldt, joka aikaisemmin omisti Suomessakin tutun pienkahvipaahtimon Johan & Nyström.

* Myymälöissä järjestetään myös tapahtumia. Folkölsbutikenin seuraava teemailta on ensi torstaina 20.10.2016 kello 19-21. Äppelmustprovning-illassa tutustutaan erilaisiin omenalajikkeisiin, testataan hedelmien makueroja ja tutustutaan siihen, miten omenasta saadaan erilaisia omenasiidereitä. Pääsymaksu 350 SEK, sisältää esittelyt, maistelut ja ruuan.

* Folkölsbutiken / Nordisk Öl & Dryck AB, Hornsgatan 42 A, Tukholma, avoinna ma-pe 11-19, la 11-15, su suljettu.
* Bottle Shop, Kocksgatan 19, Tukholma, avoinna ma 12-18, ti, ke 12-19, to, pe 12-20, la 12-16, su suljettu.
* Stockholm Beer & Whisky Festival, Nacka strand, Tukholma, 2016 oli 25-vuotisjuhlafestivaali 29.09.-01.10. ja 06.-08.10.2016.
Mainokset

Written by Toimittaja

18.10.2016 klo 10:34

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: