OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 42-16: Pienpanimon menestystarinassa on palkintoja ja luonnonmukaisuutta

with one comment

Luomuleevi, Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy, Lahti

Pisteitä: 89 / 100.  

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Lue ja tutustu: OlutKansanÄänestys syksyn 2016 maistuvimmista kausioluista!

* Lue lisää: Syksyn kausiolutvalikoimista.

Teerenpeli Yhtiöt Oy:tä (Teerenpeli Ravintolat Oy, Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy) sopii onnitella menestyksestä niin yrityksenä kuin juomien (olut, siideri, sekoite, viski, gin) valmistajana. Yritys oli aluksi 1990-luvun puolivälissä pieni lahtelainen pub, johon sijoitettiin myös panimolaitteisto: Olutravintola Teerenpeli. Sittemmin omien ravintoloiden määrä on kivunnut yhdeksään eri puolilla eteläistä Suomea. Kasvaessa myös ote on hienoisesti muuttunut ja nimikin tarkentunut Ravintola Teerenpeliksi.

Uusin huomionosoitus tuli perjantaina (14.10.2016), kun Sinebrychoffin oluttarjoilukilpailussa oli loppukierrosten kymmenestä kisailijasta peräti kolme Teerenpelin baariammattilaisia. Ja voittajakin, Sinebrychoffin Olutmestari 2017 Miika Korpela tuli Teerenpelistä! Teerenpelin oluet ovat pääasiassa maukkaita ja helposti juotavia. Joukossa on muutama hyvin menestynyt luomuolutkin.

Väri on vaalea, keltainen, kirkas. Vaahto on vitivalkoinen, niukahko, tiheä, kestävä. Tuoksu on mallasmainen, ruohomainen. Maku on melko kevyt, vankkapohjainen, raikkaan hedelmämäinen, katkeromainen, maukas.

Valmistuksessa käytetään luonnonmukaisesti viljellystä suomalaisesta ohrasta valmistettua vaaleaa mallasta ja saksalaista hallertau-humalaa.

Ruokajuomana hyvin monikäyttöinen. Sopii myös saunaolueksi.

Lahtelaisella Teerenpelin panimolla on suomalaisittain pitkät perinteet luomuoluiden valmistamisessa. Vuonna 2010 valmistuneen Luomu (5,0 %) -oluen jälkeen tuli Luomuleevi keväällä 2011 ja myöhemmin ainakin parista Teerenpelin perinteisestä oluesta on valmistettu myös luomuversiot.

Vuonna 1994 pienenä ravintolapanimona Lahdessa aloittanut Anssi ja Marianne Pyysingin perheyhtiö on pitänyt kiinni hauskoista suomenkielisistä tuotenimistä – muutamaa harmittavaa poikkeusta lukuunottamatta.

J.T. Laakso

4,5 %-til., kantavierre 10,6 ˚Pl, katkeroainepitoisuus 30 EBU, väri 10 EBC, vaalea pohjahiivaolut, lager, valmistettu luonnonmukaisesti viljellyistä aineksista. Uutuus 2015.

Kertalasipullo 0,33 l. Vähittäismyyntihinta 3,45 €. Myös hana Teerenpelin ravintoloissa (Lahti, Tampere, Helsinki, Turku, Lappeenranta) 0,4 l. Anniskeluhinta 6,80 €.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Mainokset

Written by Toimittaja

17.10.2016 klo 08:00

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

    kerberos616

    17.10.2016 at 18:56


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: