OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Koffin Olutmestarin suunnittelema olutuutuus tulee pulloon juhlasyksyllä 2017

with one comment

Koffin Olutmestari 2017 ja kisällit.

Sinebrychoffin olutkisälli Jussi Leveelahti (vas), Olutmestari 2017 Miika Korpela ja kisälli Joni Ahola. © Kuva J.T. Laakso.

Sinebrychoffin Suomen Olutmestari 2017 on Miika Korpela, 36, joka työskentelee Ravintola Teerenpeli Kampissa Helsingissä.

Koff järjesti oluttarjoilukilpailunsa jo yhdeksännen kerran. Baarimestari Korpela oli loppukilpailussa kolmatta kertaa.

Ensi vuonna 10. kertaa järjestettävään Sinebrychoffin Olutmestari -kilpailuun on odotettavissa muutoksia.

Kuluttajan kannalta merkittävin on Olutmestarin suunnitteleman oluen julkistamisen siirto keväästä alkusyksyyn. Olut tullaan pakkamaan myös pulloon, mikä helpottaa ja laajentaa jakelua huomattavasti.

Koffin Olutmestari 2017 Miika Korpela.

Sinebrychoffin Olutmestari 2017 Miika Korpela. © Kuva J.T. Laakso.

Miika Korpelan suunnittelema olut tulee olemaan saksalaistyylinen Ur-weiße -vehnäolut. Korpela valmistaa oluen Sinebrychoffin panimolla Keravalla yhdessä Koffin projektipäällikkö Heikki Vuokon kanssa.

Koffin Olutmestari valittiin tänään perjantaina (14.10.2016) Helsingissä järjestetyssä loppukilpailussa. Yhdeksästä ehdokkaasta karsiutui viisi mukaan viimeiselle kierrokselle.

Koffin Olutmestarin rinnalle nimettiin kaksi kisälliä: Joni Ahola, O´Hara’s Free House / Gastropub-ryhmä, Tre ja Jussi Leveelahti, Ravintola Oficina / HOK-Elanto, Hki.

Helsinkikeskeisiä moniosallistujia

Loppuvaiheeseesa mukana olivat (viisi ensimmäistä loppukilpailussa): Joni Ahola, O’Hara’s (Gastropub), Tre,  Sampo Järvi, Ølhus Stockholm (HOK-Elanto), Hki, Miika Korpela, Teerenpeli Kamppi (Teerenpeli Ravintolat), Hki, Jussi Leveelahti, Oficina (HOK-Elanto), Hki, Joonas Vepsä, Teerenpeli Keskuskatu (Teerenpeli Ravintolat), Hki, Miikka Hietala, Oliver’s Corner (La Mona), Rovaniemi, Saila Ruohonen, Teerenpeli Kamppi, Hki (Teerenpeli Ravintolat), Sannamari Vihinen, Panimoravintola Plevna, Tre ja Joonas Ylänne, William K. Kurvi (HOK-Elanto), Hki. Loppukierroksille valittu Aleksi Tamminen Mallaskosken Panimoravintolasta Seinäjoelta ei osallistunut perjantain kilpailupäivään.

* Oy Sinebrychoff Ab on järjestänyt Olutmestari-kilpailun baariammattilaisten keskuudessa syksyisin vuodesta 2008 alkaen. Olutmestarin oluita on tehty vuodesta 2013 alkaen. Aiemmin tittelin haltijat pääsivät osallistumaan kansainvälisiin oluttapahtumiin eri puolilla maailmaa.

Koffin Olutmestarit ovat:

2016: vuosi 2017 Miika Korpela, 36 v., baarimestari Ravintola Teerenpeli Kamppi, Hki. Olut: Ur-Weisse -vehnäolut. Tulossa syksyllä 2017 myös pullopakkauksessa juhlistamaan Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä sekä Sinebrychoffin Olutmestari -kilpailun 10-vuotisjuhlaa (13.10.2017 tienoolla).
2015: vuosi 2016 Antti Peltonen, 40 v., Oliver’s Corner Irish Bar, Rovaniemi. Olut: Olutmestarin Export Pils (5,6 %).
2014: vuosi 2015 Jani Suomalainen, 28 v., William K. Tennispalatsi, Hki. Olut: Olutmestarin Bärliineri (3,8 %).
2013: vuosi 2014 Juha Sorsa, Gastropub Tuulensuu, Tre. Olut: Olutmestarin Vehnä (5,8 %).
2012: vuosi 2013 Mirva Kylmäkorpi, HOK-Elanto, Hki. Olut: Olutmestarin 777 IPA (5,7 %).
2011: vuosi 2012 Joonas Koivisto, GastroPub Nordic, Tre.
2010: vuosi 2011 Jani Mikkonen, GastroPub Tuulensuu, Tre.
2009: vuosi 2010 Vesa Salminen, Olutravintola Pikkulintu, Hki
2008: vuosi 2009 Mika Aho, Panimoravintola Plevna, Tre.

* Olutmestari?
Olutmestari-kisan alusta (2008) alkaen Sinebrychoffia on arvosteltu ammattinimikkeen virheellisestä käytöstä. ”Olutmestari” viittaa nimenomaan panimossa olutta valmistavaan henkilöön – ”panimomestari” on korkeakoulutasoinen titteli ja ”olutmestari” mahdollisesti kursseja käynyt ja ammatissa itse oppinut oluentekijä.

Sinebrychoff on vuodesta 2013 lähien antanut Olutmestareilleen palkinnoksi mahdollisuuden valmistaa oma olut panimolla – eli on kritiikkiä kuunneltukin…

Vuonna 2016 Sinebrychoff käytti tiedotteessaan kisasta nimitystä ”oluttarjoilukilpailu”, ensimmäistä kertaa.

Koffin Olutmestarit kilpailevat kuitenkin tarjoilutaitojen, kirjatietämyksen ja asiakaspalvelun alueella eli lähinnä ”baarimestarin” ammatin alueella.

Written by Toimittaja

14.10.2016 klo 19:36

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hyvä Teerenpeli! Hieno panos tässäkin kisassa!

    Tykkää

    Mikko, olutravintolan kantis

    14.10.2016 at 21:24


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: