OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 38-16: Hienoista syysoluista se kaikkein paras, perinteinen saksalainen

with one comment

HB Oktoberfestbier, HB – Staatliches Hofbräuhaus in München, München, Baijeri, Saksa

Pisteitä: 95 / 100.  

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Lue ja tutustu: OlutKansanÄänestys syksyn 2016 maistuvimmista kausioluista!

* Lue lisää: Syksyn kausiolutvalikoimista.

O’zapft is! -huudahdettiin lauantaina (17.09.2016) Münchenin Teresien-niityllä, kun ensimmäinen Oktoberfest-oluttynnyri iskettiin kahdella laakilla auki. Ylipormestari, Oberbürgermeister Dieter Reiter julisti 17-päiväisen kansanjuhlan alkaneeksi. Saksalaiset aidot Oktoberfest-oluet muodostavat syksyn kausioluiden sydämen. Niitä kopioidaan laajasti maailmalla, Suomessakin. Oikeita Oktober-oluita on varsinaisesti vain kuusi: perinteisten müncheniläisten panimoiden tuotteet eli Löwenbräu / Spaten-Franziskaner Bräu / ABInbev (Belgia) (perustettu 1324, Oktoberfestbier 6,1 %), Staatliches Hofbräuhaus (1589, Oktoberfestbier 6,3 %), Augustiner-Bräu Wagner (1328, Wagnerin perheen omistukseen 1829, Oktoberfest Bier 6,0 %), Paulaner / Brau Holding International (1629, Oktoberfest Bier 6,0 %), Hacker-Pschorr Bräu / Paulaner / Brau Holding International (1793 (Hacker 1414), Oktoberfest Märzen 5,8 %), Spatenbräu / Spaten-Franziskaner / ABInbev (Belgia) (1397, Oktoberfestbier 5,9 %). Saksalaisoluet ovat järjestään kiitettävän loistavia tänäkin syksynä. Parhaat testipisteet sai tällä kertaa Hofbräuhaus. Suurinta, Augustinerbräuta, lukuunottamatta kaikki müncheniläiset Oktoberfest-oluet ovat Alkon kausivalikoimassa noin neljän euron hintaan (0,5 l.).

Väri on vaalea, keltainen, kirkas. Vaahto on vaalea, tiheä, niukka, aluksi tosin runsas, haihtuu nopeasti kokonaan. Tuoksu on tumman sävyinen, ruohomainen, hennosti kuivan katkeromainen.

Maku on täyteläinen, hedelmämäinen, tasapainoisen mallasmainen, hieman makea, helppo ja hienostunut juotavuudeltaan. Mainio perinteinen syyskauden juhlaolut.

Valmistuksessa käytetään vaaleita (90 %) ja tummia (10 %) ohramaltaita. Humalalajikkeet ovat Hallertauer Magnum, Perle ja Spalter Select. Olut valmistetaan infuusiomäskäyksellä ja kypsytetään 3-4 viikkoa ennen pullotusta.

Ruokajuomana yleisesti liha-, kala- ja kana-annokset.

Baijerin herttua Wilhelm V:n vuonna 1589 perustama ”Hovipanimo” on edelleen Baijerin valtion omistuksessa. Vuosituotanto on 34 miljoonaa litraa.

J.T. Laakso

6,3 %-t., kantavierre 13,7 p-%, katkeroainepitoisuus 20,1 EBU, väri 8,9 EBC, vaalea pohjahiivaolut, lager, syksyn kausiolut.

Kertalasipullo 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,13 €. Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 8,50 €. Maahantuoja Malty Oy, Turku.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Written by Toimittaja

19.09.2016 klo 08:38

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

    kerberos616

    19.09.2016 at 18:52


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: