Lokakuussa tulossa uutta: Oluthuone Lehto haluaa iloa olutkulttuuriin

Helsingin Annankadulle avautuu uusi olutravintola lokakuussa. Oluthuone Lehto juhlistaa Captol Invest -perheyhtiön 25-vuotisjuhlavuotta ensi vuonna (2017).  Ravintola pyrkii olemaan ”iloisen olutkulttuurin edelläkävijä”. Tila sisustetaan viihtyisäksi ja miellyttäväksi, moderniksi ja perinnetietoiseksi ja samalla vailla tärkeilyä.

Olutvalikoimaan tulee sisältymään niin ajattomia klassikkoja kuin trendikkäitä uutuuksiakin. Ruokaa luonnehditaan rennoksi pubiruuaksi.

Oluthuone Lehto ja sen nurkkauksia suunnittelijan kuvittamana.
Oluthuone Lehto ja sen nurkkauksia suunnittelijan kuvittamana. Kuva: Captol Invest.

– Tämä ravintola on kunnianosoitus olutravintolakulttuurin huimalle kehitykselle viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, perheyhtiön omistaja Teemu Lehto visioi. – Jokaisella ravintolan kulmauksella on oma oluthistoriaan liittyvä teema.

Esimerkiksi Servaali Oy:n perustajan Juha Lehdon mukaan nimetty ”Juhan kulma” on sisustettu belgialaista bruin café -tyylin mukaisesti. Olut- ravintolakulttuurin uranuurtajiin kuulunut Juha Lehto (1948-2013) suunnitteli 90-luvun alkupuoliskolla useita uuden aallon olutravintoloita, joista Annankatu oli yksi ensimmäisistä Helsingissä. Lehto aloitti Elannon William K. -ryhmän rakentamisen ja perusti myöhemmin oman Kalaravintolat-ketjun.
captolinvest

Juhan pojan Teemu Lehdon johtaman perheyhtiön nimi on nyt Captol Invest Oy ja siihen kuuluvat ravintolayritykset (Delifox Ravintolat Oy ja Kalaravintolat), maahantuontiyritykset (Servaali Oy, Brew Seeker Oy ja TOL Brands) sekä panimotoimintaa (Mallaskosken panimon tuotanto).

* Lue: Annankadun William K. suljetaan – siirtyy Delifox Ravintoloille.

3 vastausta artikkeliin “Lokakuussa tulossa uutta: Oluthuone Lehto haluaa iloa olutkulttuuriin

  1. Oluthuone Lehto avautuu tiistaina 11.10. Avoinna joka päivä kello 15-03.
    Avajaiset to-la 27.-29.10.2016.

    Tykkää

  2. Jaa. Oluthuoneitahan ei Helsingissä vielä olekaan. Paitsi kymmenen metrin välein. Toivottavasti joku uusi konsepti.

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.