OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

”Herranjumala!”, ylilääkäri kommentoi olutfestivaalin luottokorttimaksamista

with 2 comments

Arvato AfterPay -rannekeHelsingin Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa on käytössä maksuranneke, joka laskuttaa asiakkaan luottokorttia ostojen mukaisesti. Mutkattoman joustava käytäntö tilaisuudessa, jossa ajoittain saattaa muodostua pitkiäkin ruuhkia kassajonoille.

Lännen Median kiertohaastattelussa AfterPay -ranneketta kutsutaan ”viinarannekkeeksi” – vaikka 99 prosenttia tapahtuman juomaostoksista on olutta, siideriä, lonkeroa, vesiä, kahvia – ja herätellään erilaisia viranomaisia heinäunilta kommentoimaan. Juha Vainion ja Aki Laurokarin kokoama haastattelu julkaistiin eilen torstai-iltana (28.07.2016).

– Tässä anniskellaan velaksi, mikä on nykylainsäädännön mukaan laitonta, aluehallintoviranomainen toteaa. – Harmaalla alueella tässä liikutaan – luottokorteilla voi kuitenkin ostaa velaksi.

– Selvityspyyntö tästä lähtee tapahtuman luvanhaltijalle Lammin Sahdille, Etelä-Suomen avin alkoholiyksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen lupaa.

– Ei tuohon voi sanoa muuta kuin että herranjumala, A-klinikkasäätiön ylilääkäri Kaarlo Simojoki lausahtaa kuullessaan koko asiasta ensi kertaa Lännen Median toimittajalta. Toisaalta Simojoki pitää ranneketta hyvänä asiana, jos vain asiakkaiden alkoholinkäyttö pysyy kohtuullisena.

Lännen Median haastattelussa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi toteaa, ettei tiedä rannekkeiden laillisuudesta. – Onneksi asiaa ei tarvitse miettiä enää ensi vuonna kun velaksimyyntikielto poistuu.

Saksalaiseen Bertelmanns-konserniin kuuluva Arvato on kehittänyt AfterPay -maksamisjärjestelmän. Se oli käytössä jo Tampereen SOPP-tapahtumassa toukokuussa ja muissakin suuren yleisön tilaisuuksissa Suomessa kevään aikana.

* Järjestelmä näyttää pelaavan erittäin hyvin Rautatientorin panimotapahtumassa. Onkin harmillista, että perinteisen käsityksen mukaan uutisköyhään kesäaikaan ei löydy muuta näkökulmaa kuin teennäinen ja lopputuloksenkin kannalta hyödytön virkamiesten valvontavaiston herättely.

Viina tietenkin herättää aina mielenkiintoa, Suomessa. Viina myy.

– Lännen Mediaa verkossa luki OLUTVERKON Toimitustiimi

Mainokset

Written by Toimittaja

29.07.2016 klo 09:37

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Turhaa löpinää.

    Tykkää

    Jukka Kemppi

    29.07.2016 at 23:55


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: