OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Tallinnassa uusi käsityöoluttapahtuma viikonloppuna

leave a comment »

Perinteisen Tallinna Merepäevad -kulttuuritapahtuman kanssa samanaikaisesti järjestetään Käsitöö- ja Õllefest tallinnalaisen panimoravintolan Kochi Aidadin tiloissa perjantaista sunnuntaihin 15.-17.07.2016. Maineikkaiden meripäivien teemana on tänä vuonna ’Tuhansien näkymien meri’.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän käsityöläis- ja oluttuotteiden esittelytapahtuman aloitteen on tehnyt Kochi Ait Pruulikodan (panimon) pääpanimomestari Enn Kärblase. Hän on Viron ensimmäinen käsityöpanimossa työskentelevä koulutettu oluentekijä. Kärblase valmistui Kööpenhaminan Scandinavian School of Brewingistä vuonna 1994.

– Tavoitteena on saada suuri yleisö tutustumaan ja nauttimaan oluiden monipuolisuudesta Meripäivillä esillä olevien suurten panimoiden tuotteiden rinnalle, Enn Kärblase selvittää.

– Tarkoituksemme on tehdä käsityö- ja oluttuotteiden esittelytapahtumasta jokakesäinen perinne.

Viikonloppuna on esittelyssä 16 uuden, pienen käsityöpanimon tuotteita sekä maataloustuotteita ja viihdettä koko perheelle.

Panimot: Tanker Pruulikoda, Muddis Õllevabrik (Moe), NanoPruul Pruulikoda, Õllenaut, Lehe Pruulikoda, Raba Mustlaspruul, Kolk, Käbliku, Raasiku, Genika, Pappa Pruulikoda, Koch Pruulikoda, Must Lips, Holy Roller Pruulikoda, Hiiumaa Pruulikoda (Kärdla).

Osallistuva yleisö voi arvioida ja täyttää lomakkeille mieltymyksiään parhaista oluista koko tapahtuman ajan. Sunnuntaina 17.7. julkistetaan lomakeäänestyksen tulos: Viron parhaat käsityöoluet.

Yleisö voi hankkia rannekkeen, jolla pääsee maistelemaan kymmeniä erilaisia oluita.

Vuonna 2013 oluenvalmistuksen aloittanut Kochi Ait on Tallinnan ja koko Viron kolmas ravintolapanimo. Ensimmäiset ovat heinäkuussa 2002 avattu Beerhouse ja Hansa Brewers Residence -yhtymän biletyspaikka (mutta myös omien oluiden valmistaja) Brewery.

1800-luvun lopulta toiminutta varastomakasiinia alettiin restauroida vuonna 2010. Koch OÜ:n 200-paikkainen ravintola, kahvila, kauneushoitola, hieromalaitos ja myymälä avattiin vuonna 2012 ja panimo 2013. Vuonna 2014 valmistui Kochin tuotantolaitos Sõmerun kunnan Näpin kylään Rakveren lähistölle.

Koch valmistaa ja maahantuo kaikenlaisia alkoholijuomia rommista konjakkiin, viineihin ja kuohuviineihin. Esimerkiksi tunnetut Vergi-merkkiset viinat ja väkevät viinit valmistetaan Näpissä. Uusin tuote on viime talvena valikoimiin tullut Glögi.

* Kuva: Koch Blond Belgia Eil (6,0 %) on tullut kesäkuussa Alkon valikoimaan (3,79 € / 0,33 l.).

* Kochi Ait Trahter ja Pruulikoda / Koch OÜ, Lootsi 10, Tallinna, Viro. * Käsitöö- ja õllefest pe 15.7. klo 16-20, la 16.7. klo 12-18, su 17.7. klo 12-15. Lauantaina klo 21 Trahterissa esiintyy kansanmusiikkisävytteinen Kukkerpillid. Ei sisäänpääsymaksua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: