OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

SASS puolustaa suomalaista aitoa siideriä

leave a comment »

Viikonloppuna Fiskarin Olutleiri-tapahtuman yhteydessä perustettiin Suomalaisen Aidon Siiderin Seura eli SASS.  Seuran tarkoituksena on keskustella ja huolehtia aidon siiderin määritelmästä. Fiskarissa on toimintaansa aloittelemassa Kuura Cider -siiderinvalmistaja, jonka perustaja, helsinkiläinen Petri Halmetoja on myös SASSin keskeinen käynnistäjä.

Suomalaista siideriomenaa.

Suomalaista siideriomenaa.

– Suomalainen aito siideri tehdään suomalaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita, luonnollisilla käymismenetelmillä ja ilman keinotekoista hiilihapottamista, SASS määrittelee tässä vaiheessa.

SASS pyrkii edistämään aidon siiderin valmistamista ja saatavuutta sekä jakamaan aidon siiderin valmistamiseen liittyvää tietoa. Kotimaisen omenan saatavuuden edistäminen on myös listalla.

Seura on riippumaton kaikista siiderinvalmistukseen liittyvistä kaupallisista tavoitteista. Se ei ole kuluttajien eikä valmistajien etujärjestö, vaan yhdistää ihmisiä, joita yhdistyksen tavoitteet kiinnostavat. Myöskään mahdollisimman suurta jäsenmäärää ei pidetä ensisijaisena tavoitteena.

Aidon siiderin määritelmän ylläpito on keskeistä. SASS jakaa myös aitoustodistuksia siiderinvalmistajille.

SASSin määritelmä luettelee sallittuja ja kiellettyjä ominaisuuksia ja valmistusmenetelmiä. Valmistusaineeksi kelpaa vain Suomessa kasvaneen omenan mehu ja mehupitoisuuden tulisi olla (lähes) aina 100 %. Mehutiiviste, jonka alkuperää ei tiedetä on kielletty, samoin pastörointi ja suodattaminen. Alkoholipitoisuuden tulee olla vähintään 2,8 tilavuusprosenttia.

* Lue OLUTVERKON testiryhmien siideriarvioita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: