OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Käsityöoluen tekijät viettävät ”pitkää yötä” Münchenissä

leave a comment »

Craft Brauereien Lange Nacht 9.7.2016Uudentyylinen, amerikkalaisperäinen käsityöolut on alkanut kiinnostaa uuden polven oluentekijöitä myös pitkän oman olutperinteen Saksassa ja sen pulppuavassa olutsydämessä Münchenissä, Baijerin pääkaupungissa.

Ensi lauantaina käsityöoluen tekijät kokoontuvat seurustelemaan, ruokailemaan, viihtymään ja – nauttimaan oluesta: tapahtuma on Die Lange Nacht der Brauereien, Panimoiden Pitkä Yö.

Pitkän yön istunto alkaa ”heti lounastauon” jälkeen kello 13 käsityöpanimo Giesinger Bräun panimoravintolassa Giesinger Bräustüberlissä. Panimokokonaisuuden omistaja Steffen Marx aloitti oluenvalmistuksen vuonna 2006 autotallissa. Vuonna 2014 siirryttiin uusiin tiloihin Martti Lutherin kadulle.

Giesinger Bräu, München, Baijeri, perustettu vuonna 2006Saksaan on perustettu paljon eri maiden oluttyylejä kokeilevia panimoita. Ajan hengessä useat käyttävät englanninkielisiä alan termejä – kuten ”craft”, ’käsityö’ – mutta ilahduttavasti huomaa oluiden olevan myös ”handgemachte Kraftbiere”, ’käsintehtyjä käsityöoluita’.

Pitkän yön tapaamisessa viihtyvät 10 panimon, kahden olutkaupan, kahden alkoholittomien juomien valmistajan ja yhden mallastamon edustajat Münchenistä ja ympäristöstä.

* Lue: Saksan Reinheitsgebot 1516-2016 – 500-vuotisjuhla HBF:n teemana.
* Lue ja tutustu: Reinheitsgebot 500 Jahre – teemana: * 22.-24.04.2016 Puhtaan Oluen Festivaalilla, Ingolstad; * 22.-24.04.2016 Tag des Bieres, Bamberg; * 22.-24.07.2016 Münchenin juhlafestivaalilla; * 17.09.-02.10.2016 Oktoberfestilla Münchenissä (183. kerran) ja monissa muissa tapahtumissa. – HUOM! Selaa Olutonni-kalenterin lopusta Maailman tapahtumia.

Giesinger Bräu & Bräustüberl, Martin-Luther-Straẞe 2, München, Baijeri, Saksa,
la 9.7.2016 kello 13-23 Die Lange Nacht der Brauereien.

Panimot:

* Mikes Wanderlust (virallisesti Brauerei Wilhelm Krieger KG, Landau an der Isar, perustettu vuonna 2015), panimomestari Michael ”Mike” Sturmin oma tuotantolinja Kriegerin panimolla;

* Tilmans Biere (Ludwig Tilman, München, 2014), Ludwig Tilman opiskeli panimomestariksi Weihenstephanin panimoyliopistossa ja perusti oman panimon Saksalaisen Oluen Päivänä 23.04.2014;

* Braukraft (Mathias Lottes, Geisenbrunn, 2013), panimon filosofia (yksinkertaistetusti): ’humalat maksimissaan, Braukraft maksimissaan, maku maksimissaan’;

Hopfmeister Braumanufaktur (München, 2014), graafikko Marc Gallo oli aluksi kiinnostunut etiketeistä, mutta innostui olutkoulutukseen ja aloitti oman vieraspanimon;

Braukatz, ’panimokissa’ (Brau – Manufaktur – Allgäu GmbH, Nesselwang, Allgäu, 2013), kolmikymppiset sisarukset Stephanie ja Kathi Meyer eli Bräukatzen hoitavat kahdestaan omaa panimoa Allgäussa ja tervehtivät asiakkaitaan naukumalla – kanta-asiakas onkin ehdottanut panimon nimeksi Braumiau;

* Wampenbräu (Eierschmalz, Frick, Jakob, Kurio Wampenbräu GbR, Bichl, Yläbaijeri, 2013) ’pallomahapanimon’ kumppanukset ovat Josef Eierschmalz, Christoph Frick, Daniel Jakob ja Frank Kurio;

* CREW Republic (München, 2011), kolmikymppiset Mario Hanel ja Timm Schnigula asettuivat käsityöolutvallankumouksen johtoon – ’käsityöolut ei ole rikos’ (Craft Beer is not a Crime) julistaa tunnuksessaan tämä Suomessakin tuttu moderni saksalainen käsityöolutpanimo;

* Hoppebräu (Markus Hoppe, Waalkirchen, 2010), Markus Hoppen lagerit, IPAt, Amber alet, Imperial Porterit valmistetaan Reinheitgebotin mukaan;

* Zombräu OHG (Mirskofen, 2009), nuoret kaverukset Tobi ja Basti eli Tobias Merches ja Bastian Merches löytävät oluiden tuotenimet ja kuvastot hyytävästä zombimytologiasta;

* Giesinger Bräu (Giesinger Biermanufaktur & Spezialitätenbraugesellschaft MBH, München, 2006), Steffen Marx ja panimomestari Tobias Weber alkoivat valmistaa olutta autotallissa vuonna 2006, yhtiöksi vuonna 2008.  

Virvoitusjuomavalmistajat, kaupat, mallastamo:

* Hopster (Kondrauer Mineral- und Heilbrunnen GmbH & Co. KG, Waldsassen), maailman ensimmäinen vahvasti katkeroitujen alkoholittomien Hopfenlimo-virvoitusjuomien valmistaja;

* Eizbach Oldschool Limos (Eizbach Getränke GmbH, München, 2014), perinteisten limonadien valmistaja;

* Biervana (München), olutmyymälä;

Hopsteiner Deutschland (Mainburg), juomatukkukauppa sekä

* mallastamo Müller Malz (Müller Albert Malzfabrik GmbH & Co., Inkofen, Schierling).

Written by Toimittaja

06.07.2016 klo 08:02

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: