OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Malmgårdin Panimo voitti Nøgne Ø:n Oslon pohjoismaisessa panimokisassa

leave a comment »

Oslossa on meneillään pohjoismaisten panimoiden kesken kilpailusarja oluiden makujen sopivuudesta ruokalajien kanssa. Suomen edustaja Malmgårdin Panimo päihitti eilen (ma 20.06.2016) alkusarjassa norjalaisen laatupanimon Nøgne Ø:n ja siirtyy sarjassa eteenpäin. Bryggeribråk Kampen om Norden (’panimorettelöinti’ – taistelun Pohjolan herruudesta) järjestetään nyt kolmatta kertaa Håndverkerstuene -ravintolassa.

Pääruoaksi valmistetun grillatun vasikan kanssa MgP tarjosi Emmer IPAa (6,2 %) ja Nøgne Porteria (7,0 %).

Seuraava erä kamppaillaan ma 12.09.2016 MgP:n ja vuonna 2012 Bodøssä Pohjois-Norjassa aloittaneen käsityöpanimo Bådinin kesken. Kun Nøgne Ø:n perustaja ja isähahmo Kjetil Jikiun, siviilissä lentokapteeni, viime vuoden (2015) heinäkuussa jätti panimotoiminnan Nøgnellä, hän vieraili pian Bådinissa valmistamassa oluen nimellä Independent Stout feat. Kjetil Jikiun (8,5 % Imperial Stout) juhlistamaan vapauttaan. Eli arvostettua haastetta on Malmgårdilla vastassaan…

Semifinaalin päivämäärä on ma 10.10.2016 eli suomalaisittain Aleksis Kiven päivänä ja loppukilpailu kahden parhaan välillä käydään ma 24.10.2016, Yhdistyneiden Kansakuntien nimikkopäivänä. Molempina finaalipäivänä Suomessa liputetaan jo valmiiksi!

Malmgårdin Panimo oli rettelöimässä myös edellisenä vuotena (2015), mutta karsiutui heti alkuerässä Florøssä Norjassa vuodesta 2009 toimineen Kinn Bryggerin kanssa käydyssä mittelössä. Jos MgP päihittää Bådinin ja etenee 17.10. järjestettävään semifinaaliin, on vastassa Oslossa vuonna 2011 aloittanut Amundsen Bryggeri, tanskalainen Amager Bryghus tai – jälleen kerran – Kinn Bryggeri. Rettelökumppanit selviävät tulevissa kaksinkamppailuissa.

Ravintola Håndverkerstuene, Oslo, Norja Bryggeribråkissa siis kilpaillaan oluiden maistumisesta eri ruokien kanssa. Tuomareina ovat paikalle saapuvat maksavat asiakkaat, joita tavallisesti on noin 60. Håndverkertuene valmistaa kolme ruokalajia ja panimot toimittavat niihin sopiviksi katsomansa oluen, kolme molemmilta.

Ensimmäisenä Juhannusillallisen ruoka-annoksena tarjottiin silliä, Vesterbottenin juustoa, munaa, sipulia ja näkkileipää. MgP:n olut oli Belge (8,0 %) ja Nøgnen GPA – Global Pale Ale (4,5 %).  Toiseksi tarjottiin grillattua vasikkaa ja uusista perunoista valmistettua salaattia, punajuuri-, kurkku- ja yrttisalaattia, grillattua kevätsipulia ja sinappikreemiä. Oluet olivat MgP:n Emmer IPA (6,2 %) ja Nøgnen Porter (7,0 %).

Jälkiruokana oli metsämarjavalikoima tuoreina ja hillottuina, valkoinen suklaa ja minttu. MgP:n olutvaihtoehto oli Emmer Tripel (8,3 %) ja Nøgnen Aurora Australis II (11,0 %), joka on yhteistyönä (Bridge Road Breweries, Beechworth, Victoria) Australiassa valmistettu luostari-tripel, erä on vuodelta 2013.

* Lue myös: Bryggeribråk, Oslo 20.06.2016

* Bryggeribråk, Håndverkerstuene, Rosenkrantzgate 7, Oslo.

Mainokset

Written by Toimittaja

21.06.2016 klo 09:42

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: