OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Keski-Suomen Saunamaakunta valmistuttaa heinäkuun ”Saunaviikolle” oman saunaoluen ja -makkaran

leave a comment »

Keski-Suomi on julistautunut Maailman Saunamaakunnaksi. Keski-Suomen Liiton ja kauppakamarin tuella toimiva hanke valmistuttaa oman ”saunamaakuntaoluen” ja ”-makkaran” alueen lähituottajilla. Ensimmäinen Keski-Suomen Saunaviikko järjestetään 2.-9.7.2016.

Saunaviikko Saunamaakunnassa 2016

Keski-Suomen Saunaviikko heinäkuun alussa ensimmäistä kertaa.

Keski-Suomen alueella on runsaasti saunaan liittyviä matkailukohteita ja -yrityksiä. Alueella on maailman suurin savusauna Laukaan Tupaswilla Oy:n Mahtisauna Kuusassa ja maailman ainoa Saunakylä, jossa on 29 savusaunaa 1700-luvulta alkaen. Juuri nyt Saunakylä on suljettu ja muuttamassa lähivuosina (2017-18) Muuramesta Jämsän Juokslahteen, Päijänteen rannalle.

Panimoyhtiö Hiisi Oy Jyväskylästä valmistaa Keito – Metsäsuomalaisen Saunaoluen (4,5 %) lämmitettyjä kiuaskiviä vierteen seassa uittaen. Savuista aromia tuo kivien ohella konneveteläinen riihiruis. Oluen ensimmäinen valmistuserä on noin 2000 litraa.

Tiituspohjan Palvari Oy Sauna maakunta lenkki 2016. Tiituspohjan Palvari Oy on perustettu vuonna 2000 Laukaan Tiituspohjassa. Saunamaakuntamakkara valmistetaan täyslihasta eli se on laktoositon, gluteeniton ja maidoton, kuten Palvarin kaikki makkarat. ”Sauna maakunta lenkki” on pakattu ilmatiiviiseen muoviin noin 450 gramman kokoisena.

– Myyntiin makkara tulee ensin omiin myymälöihin Tiituspohjassa ja Jyväskylässä sekä Palvarin myymäläautoihin (10,90 €/kg), heinäkuussa laajalti Keski-Suomessa, Palvarin toimitusjohtaja Teemu Lehtimäki kertoo. – Makkaraa valmistetaan tuoreina erinä noin 200 kg viikossa.

Saunaviikon torstaina 7.7. järjestetään Jyväskylässä Sataman Saunapäivä. M/S Löylyssä voi käydä saunomassa kello 12-18. Ravintolalaiva Gaialla on saunamaakuntaoluen ja -makkaran esittelytilaisuus klo 11. Metsäsuomalaista Saunaolutta saa myös Sataman Kahvilasta ja Rhealta.

* Lue myös: Suomalaisen Saunan Päivä 11.06.2016, Löylynhenki

* Keski-Suomi – Maailman Saunamaakunta / Central Finland – Sauna Region of the World.
Saunaviikko / Sauna Week 2.-9.7.2016

Mainokset

Written by Toimittaja

10.06.2016 klo 09:06

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: