OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 10-16: Baijerin juhlivaa olutkulttuuria luostaripanimolta

with one comment

Aldersbacher Kloster Dunkel, Brauerei Aldersbach / Freiherr von Aretin GmbH & Co. KG, Aldersbach, Baijeri, Saksa

Pisteitä: 85 / 100

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Lue ja tutustu: OlutKansanÄänestys joulun ja talven 2015-16 maukkaimmasta kausioluesta!

Nyt juhlitaan Baijerin – ja koko Saksan – Reinheitgebotin säätämisen 500-vuotista perinnettä. Maailman ensimmäinen elintarvikesäädös annettiin 23.4.1516  Tonavan varrella sijaitsevassa 1200-vuotisessa Ingolstadtin kaupungissa, 80 kilometriä Münchenistä pohjoiseen.

23.04. on julistettu Saksalaisen Oluen Päiväksi (Tag des Deutschen Bieres), jonka merkeissä järjestetään toimintaa kaikkialla maailmassa, viime vuosina myös Suomessa. Menneellä viikolla julkistettiin huhtikuussa pidettävän Helsingin Olutfestivaalin (HBF) teema, joka on Reinheitsgebot 500 vuotta.

Valmistautumisen Helsingin Olutfestivaaleille ja Saksalaisen Oluen Päivän tapahtumiin voi aloittaa maistelemalla saksalaista olutta!

Väri on tumma, mahonginruskea, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on niukka, valkea, tiheä. Tuoksu on mallasmainen, paahteinen, makea.

Maku on keskitäyteläinen, kova, mallasmainen, hedelmämäinen, kovan luumumainen.

Valmistuksessa käytetään karamellimallasta ja Hallertau-humalaa. Olut valmistetaan perinteisen reseptin mukaisesti, baijerilaista puhtauslakia (Reinheitsgebot 1516) kunnioittaen.

Ruokajuomana liharuokien kanssa.

Baijerilaisen luostaripanimon historia ulottuu vuoteen 1268 – eli 750 vuotta on täyttymässä. Omistajaperheen sukunimi on Freiherr von Aretin ja yritystä johtavat Ferdinand Freiherr von Aretin ja kaupallinen johtaja G. Freiherr von Aretin.

J.T. Laakso

5,3 %-til., kantavierre 12,5 (Alko 13) °P, katkeroainepitoisuus 18,1 EBU, väri 62,7 EBC, tumma pohjahiivaaolut, lager. Suositus tarjoilulämpötilaksi ºC.

Kertalasipullo 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 3,69 € (Uutuus 02.2016). Maahantuoja Dieter Ettl, Hki.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Written by Toimittaja

07.03.2016 klo 08:01

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

    kerberos616

    07.03.2016 at 13:12


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: