OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Palpa 20 vuotta: Suomalaiset arvostavat pullonkerääjiä

with 2 comments

Palpa 20 v 010316 suomalaiset kierrattajinaSuomen Palautuspakkaus Oy eli Palpa juhlii tänään 1.3. perustamisensa 20-vuotispäivää. Palpa teetti TNS-Gallupilla tutkimuksen pakkauskierrätyksestä Suomessa ja kansalaisten suhtautumisesta kierrätykseen.

Valtaosa suomalaisista on sitä mieltä, että pantillisten juomapakkausten palauttaminen on Suomessa hyvällä tasolla. Lähes kaikki (96 %) pitävät palauttamista helppona. Suomalaisista 89 % kokee aktiiviset pullonkerääjät tärkeiksi, sillä he huolehtivat pullojen ja tölkkien keräämisestä puistoista ja muista julkisista tiloista.

Palautuspakkauksen hallinnoiman järjestelmän kautta palautettiin ja kiertoon päätyi 1,7 miljardia pulloa tai tölkkiä vuoden 2015 aikana.

Juomapakkausten palautusasteet ovat kyselyn perusteella erinomaisia. Tärkein syy pakkausten palauttamiseen on niistä maksettava pantti, mutta myös ympäristösyyt painavat pullonpalauttajien mielessä.

palpakiertoPalpan kyselytutkimuksessa peräti 96 % kertoo, että omassa kotitaloudessa kierrätetään kaikki tai lähes kaikki pantilliset juomapakkaukset.  Myös muita materiaaleja kierrätetään kotitalouksissa ahkerasti. Esimerkiksi papereita kierrättää 83 % kotitalouksista, paristoja 76 % ja lasia 74 % kotitalouksista.

* Juomateollisuuden ja kaupan alan perustaman ja omistaman, voittoa tuottamattoman Palautuspakkaus Oy:n toimitusjohtaja on Pasi Nurminen. Henkilökuntaan kuuluu yhdeksän naista, joista yksi on johtaja-asemassa sekä kolme miespuolista johtajaa.

Advertisement

Written by Toimittaja

01.03.2016 klo 10:46

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kuka sitä hoiti ennen? Pulloja on palautettu jo 80-luvulla. Ei muista enää…

  Tykkää

  Tapani Parkkinen

  01.03.2016 at 19:27

 2. Palautuspantit on VERONalaista tuloa! Näin totesi lehtihaastattelussa itäsuomalaisen verotoimiston virkailija taannoin.

  Tykkää

  Ari Astikainen

  01.03.2016 at 12:22


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: