OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Sori Brewing perustaa valtavan tynnyrikellarin Tallinnaan

with 4 comments

Sori Brewing puutynnyrikellari 2016 Tallinna

Puisia rommi-, viini- ja konjakkitynnyreitä tulee toista sataa Sorin kellariin Tallinnassa. Kuva: Sori Brewing.

Sori Brewing Estonia aloittaa tänä vuonna suuren tynnyrikypsytysohjelman Tallinnassa. Panimon kellariin hankitaan toistasataa puutynnyriä ja kellari avataan vierailijoiden ihailtavaksi jo huhtikuun aikana.

– Tahdomme olla tynnyrikypsytyksessäkin eräänlainen pohjoisen pioneeri, Sorin tynnyrikypsytysmestari Heikki Uotila julistaa. – Tynnyreitä tulee panimolle ympäri maailman, muun muassa rommitynnyreitä Karibialta, portviinitynnyreitä Portosta ja konjakkitynnyreitä Cognacista. Ensimmäiset rekalliset tynnyreitä ovat jo saapuneet panimolle.

Kypsytysohjelman ansiosta panimolle on palkattu lisää oluentekijöitä ja vajaan tuhannen neliön panimo laajentuu nykyisissä raameissaan noin 150 neliön tynnyrihuoneella. Tällä hetkellä panimolla työskentelee keskimäärin 6,5 henkilöä ja vuoden aikana määrä noussee noin 10:een.

Sori Brewing Pyry Hurula.

Sori Brewingin toimitusjohtaja Pyry Hurula.

– Kypsytysohjelma seuraa panimon julistamaa missiota tehdä oluita ilman kompromisseja, toimitusjohtaja Pyry Hurula korostaa. – Kokoluokaltaan kypsytysohjelmamme on suurimpia Pohjois-Euroopan panimoiden keskuudessa.

Oluen tynnyrikypsytys on pitkä projekti, sillä pisimmillään olutta varastoidaan tynnyrissä useita vuosia. Jopa vuosikymmeniä käytössä olleet tynnyrit ovat saaneet monenlaisia makuja tisleistä ja viineistä. Nämä maku- ja tuoksuaromit tarttuvat jatkossa Sorin oluisiin.

Hapanoluet kasvattaneet suosiotaan

Sorin panimo aikoo laajentaa ohjelmaa tulevaisuudessa myös hapan- ja villihiivaoluiden kypsytykseen, mikä on voimakkaasti kiinnostustaan kasvattava suuntaus oluenvalmistuksessa. Tunnetuimmat marjaisat hapanoluet tulevat tällä hetkellä belgialaisilta Lambic-panimoilta. Taidokkaita hapanoluita tehdään nykyään jo ympäri maailman. Sori Brewing on tehnyt aiemmin muun muassa Gosea, joka on perinteinen saksalainen hapanoluttyyli.

Sorin panimo on aloittanut yhteistyön Candiallen viinitilan kanssa. Italian Toscanassa Chianti Classico -viinejä tuottava tila on suomalaisen viinintekijän Jarkko Peräsen ja hänen vaimonsa Josephin Cramerin perustama. Sorilla kypsyy tällä hetkellä oluita neljässätoista Candiallen tynnyrissä.

Ensimmäisten odotetaan valmistuvan tulevan kevään aikana.

* Suomalaisen Sori Brewing Company Oy:n omistama Sori Brewing Estonia Oü on toiminut huhtikuusta 2015 alkaen Tallinnassa Virossa. Uusi tammitynnyrikypsytysohjelma juhlistaa myös panimotoiminnan ensimmäistä vuotta.

Sorilla on kymmenen 3750 litran kypsytystankkia ja ensimmäisen vuoden tuotantomäärä saattaa kivuta yli 200000 litraan. ä Oluita on ollut vuoden aikana saatavilla ja esiteltävinä seitsemässä maassa (Suomi, Viro, Latvia, Ranska, Iso Britannia, Hollanti ja Unkari). Markkinoista noin kolmeneljäsosaa on Suomessa. Sorin maahantuoja on Diamond Beverages Oy.

Mainokset

Written by Toimittaja

22.02.2016 klo 09:05

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Suomalaisen alkoholilainsäädännön bissepakolaiset.

  Tykkää

  Tolkku käteen alkoholiverotuksessa

  23.02.2016 at 23:20

 2. Hollolassa tehtiin 2009 pari satsia konjakkitynnyreihin.

  Tykkää

  Mikko Salmi

  23.02.2016 at 22:38

 3. Ei se tyhmä ole joka itseään ei kehu. Mites Nøgnen, Mikkellerin, Närken, Lervigin, Beerhuntersin, Plevnan tynnyrikypsytetyt?

  Tykkää

  Vesa Salminen

  23.02.2016 at 22:20

 4. Reblogged this on Kerberos616.

  Tykkää

  kerberos616

  22.02.2016 at 14:59


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: