OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 08-16: Riisiolutkin voi maistua – varsinkin IPA-tyylinen!

with one comment

Sunrice IPA, Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, Tampere

Pisteitä: 91 / 100

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Lue ja tutustu: OlutKansanÄänestys joulun ja talven 2015-16 maukkaimmasta kausioluesta!

* Lue: Arviot: Alkon käsityöolutvalikoima helmikuussa 2016. 

Riisi ja maissi lienevät kaikkein vähiten arvostettuja lisukkeita oluenvalmistuksessa osana mallaspohjaa. Mutta kun ”riisiolut” tehdään vahvasti katkeroituna India Pale Ale -tyylisenä muotijuomana, ei maistelija huomaa lisuketta kuin tuoteselostuksessa tai oluen nimessä, kuten tässä Pyynikin Käsityöpanimon ’auringonnousu’-IPAssa.  Alkon käsityöoluiden erikoisvalikoima on myymälöissä helmikuun alusta alkaen.

Väri on vaalea, keltainen, läpikuultava, samea. Vaahto on valkoinen, runsas, harvakuplainen, keskikestävä. Tuoksu on pehmeän hedelmämäinen, itumainen.

Maku on kevyehkö, hieman makea, pehmeän mallasmainen, yrttimäinen, tasapainoinen.

Valmistuksessa käytetään pilsnermaltaita ja riisiä. Humalalajikkeet ovat Cascade, Simcoe, Citra ja Nelson Sauvin.

Ruokajuomana mausteisen, aasialaisen ruuan kanssa.

Panimo on perustettu vuoden 2012 lopulla Tampereen Pyynikin laidalla sijainneen pubin yhteyteen – aluksi omat oluet valmistettiin vieraspanimona muissa panimoissa. Oma panimo rakennettiin Pyynikin ja Pispalankin taakse Tesomalle vuonna 2013. Vuosituotanto on 100000 litraa. (v. 2015, Alkon saama tieto.) Panimon mukaan vuonna 2014 valmistui 120 keittoa eli noin 50000 litraa olutta. ”Vuonna 2015 tuplasimme tämän.”

J.T. Laakso

8,2 %-til., kantavierre 16,8 °P, katkeroainepitoisuus 36,3 EBU, väri 20,2 EBC, vaalea pintahiivaolut, vahva riisiolut, India Pale Ale eli riisi-IPA. Suositus tarjoilulämpötilaksi  ºC. Uutuus 1.2.2016.
Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 5,95 €. Käsityöolutvalikoima 1.2.2016 alkaen.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Written by Toimittaja

22.02.2016 klo 10:21

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Kerberos616.

    Tykkää

    kerberos616

    22.02.2016 at 14:47


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: