OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Olut-Suomi – Maltainen Joulukalenteri 2015: 24. Kuohuviinimäinen hybridiolut juhlapöytään

with 2 comments

* Lue: Kaikki joulukalenterin olutvinkit!
* Lue lisää: Joulu- ja talvioluet 2015!
* Osallistu OlutKansanÄänestykseen vuoden 2015-16
maukkaimmasta joulu- ja talvioluesta!

* Lue lisää Olutarvioita.

* Cérémonie Jubilee Beer, Stallhagen AB, Godby, Ahvenanmaa

VAHVA: 6,0 %-til., kantavierre ˚Pl, katkeroainepitoisuus EBU, väri EBC, vaalea kirkas mausteinen pohjahiivaolut, samppanjahiivalla käytetty juhlaolut. Uutuus 18.11.2015.

Hana 0,4 l. Anniskeluhinta 6,00 €.

Pisteet 90 / 100.

MIETO: 4,7 %-til., kantavierre ˚Pl, katkeroainepitoisuus EBU, väri EBC, vaalea samppanjahiivalla käytetty pohjahiivaolut, maustettu mustaviinimarjapensaan lehdillä. Uutuus 02.11.2015.

Kertalasipullo 0,33 l. Vähittäismyyntihinta 2,99 €. Jakelu Oy Hartwall Ab, Lahti / Hki.

Pisteet 92 / 100.

Väri on vaalea, kellertävä, kristallinkirkas. Vaahto on valkoinen, niukka, tiheä, tasaisen pikkukuplainen. Tuoksu on marjamainen, mustaviinimarjan aromeja. Maku on keskitäyteläinen, pehmeä, marjamainen, raikas, karamellimainen, viinimarjamehumainen, marjahillomainen, marjapensaan lehtien ja marjanvarpujen makuaromeja, pihkamainen. Marjamainen luonne on niin vahva, että varsinaisia tavanomaisia mallasjuoman, oluen, piirteitä on vaikea erottaa. Jälkimaussa pippurimaisuutta.

Jumpru Pub, Oulu: pysyvä Stallhagen -hana. Jouluna avoinna pe 25.12. klo 19-04, la 26.12. klo 12-04, su 27.12. klo 12-02. Jouluaattona suljettu.

Kokonaisuus on tyylikäs, hienostunut. Juoma tuo mieleen monien suomalaisten tiliviininvalmistajien alkoholittomat kuohujuomat, kuten Lehtikuohu Kuohujuoma (KontioMehu, Jakokoski) ja Kuohuva Kuusenkerkkä –kuohujuoma (Korpihilla Ky, Posio).

Samppanjahiivalla käytetty hybridiolut sopii juhlavaan ruokapöytään riistapaistin ja mausteisen kinkun kanssa.

Valmistuksessa käytetään pilsner-mallasta ja jalohumalaa. Käymisessä käytetään sampanjahiivaa. Valmistaja suosittelee juhlaolutta maisteltavaksi hyvin viilennettynä ja nimenomaan viinilasista.

Cérémonie jatkaa Stallhagenin hienosti onnistunutta merenpohjasta löytyneen reliikkioluen kopiontiprojektia. Olut valmistetaan mietona (4,7 %) ja vahvana (6,0 %) versiona.

Erilliset arviot molemmista versioista: OLUTVERKON testiryhmän arvioita.

J.T. Laakso / OlutTiedotuksen testiryhmä 

 

Written by Toimittaja

24.12.2015 klo 08:30

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Trevligt att läsa en så bra resension så här på årets första morgon. /
    Kiva lukea vuoden ensimmäisenä aamuna näin hyvä arvio.

    Tykkää

    Stallhagen

    01.01.2016 at 11:32

  2. Joulu jatkuu Hiiva-Nuuttiin asti.

    Tykkää

    Ville Salonen

    28.12.2015 at 20:28


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: