Olut-Suomi – Maltainen Joulukalenteri 2015: 15. Hieno suomalainen old ale -harvinaisuus

* Lue: Kaikki joulukalenterin olutvinkit!
* Lue lisää: Joulu- ja talvioluet 2015!
* Osallistu OlutKansanÄänestykseen vuoden 2015-16
maukkaimmasta joulu- ja talvioluesta!

* Lue lisää Olutarvioita.

* Old Greig, Suomenlinnan Panimo / Bitter-B Oy, Vantaa / Hki

7,0 %-til., kantavierre 20,6 °P, katkeroainepitoisuus 23,5 EBU, väri 94,5 EBC, tumma pintahiivaolut, Old Ale. Uutuus toukokuulta 2009.

Kertalasipullo 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 5,63 €. 

Pisteet 94 / 100.

Väri on tumma, musta, läpinäkymätön, valossa punertava kajastus, kirkas. Vaahto on valkea, niukka, tiheä. Tuoksu on makea, maustemainen.

Maku on täyteläinen, viljamainen, mallasmainen, karhea, kovahko, hedelmämäinen, kaneliomenamainen ja luumumainen aromihäivähdys.

Ruokajuomana pehmeän omenapiiraan kanssa.

Old Ale on perinteinen brittiläinen oluttyyli, nykyisin harvinainen. Old Greig on maustettu kuusenkerkällä, katajanmarjoilla ja appelsiininkuorella.

Oluen ensimmäinen versio oli ravintolahanoissa kevään 2009 Kaapelitehtaan HBF-tapahtuman jälkeen ja uudelleen syksyllä 2014 Kaapelitehtaan OlutExpo–tapahtuman yhteydessä.

Panimoyhtiö Bitter-B Oy on perustettu 20 vuotta sitten vuonna 1995 ja tuotanto alkoi vuonna 1997. Panimo toimii oman ravintolan yhteydessä Suomenlinnassa. Ravintolan ja Deli & Caféen toiminta yhtiöitettiin Viaporin Deli Oy:n nimiin vuonna 2010. Vuonna 2012 yhtiö hankki toisen panimotilan Nikinmäestä Vantaalta, jossa pääosa tuotannosta valmistetaan, esimerkiksi kaikki pullotetut tuotteet.

J.T. Laakso / OlutTiedotuksen testiryhmä

Yksi vastaus artikkeliiin “Olut-Suomi – Maltainen Joulukalenteri 2015: 15. Hieno suomalainen old ale -harvinaisuus

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.