OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Kekritapaamisessa ihmetellään sahtia – Gallowsin kekri kunnioittaa musiikkimiesten vuosipäiviä

leave a comment »

KEKRI - suomalaista perinnettä!* 30.10.-01.11. Hki: Olut- ja sahtiväen KEKRITAPAAMINEN 11. kerran; * 31.10. Espoo: Gallows Birdin KEKRI: Espoon, Helsingin ja Vantaan käsityöpanimoiden tuotteita ja Sibeliuksen, Virran ja Rautavaaran musiikkia; * 31.10. Suomenlinna: Viaporin Kekri – henkien päivä, ahmattien yö. Viaporin Deli & Café avoinna klo 11-21 (Panimon yhteydessä); 1700-luvun makupaloja, Tenalji von Fersen; Pumppuhuoneen avajaiset; Sadonkorjuubuffet (klo 12-20) Café Chapman; KekriKirppis Kuntomaneesilla; Kekripukin poltto klo 19.43; Kekri jatkobileet Klubi 20 klo 00.30:een.

Tulevana lauantaina 31.10.2015 vietetään perinteistä suomalais-kansallista Kekri-juhlaa. Kekri tai ”köyri” merkitsee päättyneen kasvukauden sadonkorjuun juhlistamista ja samalla aletaan valmentautua joulun aikaan.

Maalaisyhteiskunnan aikana kekripäivän vietto huipentui olkisen kekripukin näkyvään polttamiseen, jota kaikki kyläläiset kokoontuivat seuraamaan.

Olutkulttuurin osalta kekrin viettoon kuuluu perinteisesti tuoreen sahdin ja oluen railakas nauttiminen. Nykypäivänä kekrinviettäjien saatavilla on laajoja valikoimia koti- ja ulkomaisia pimenevän syksyn kausituotteita, joten juomakulttuuria voi harrastaa myös rauhallisesti maistellen, vertaillen ja nauttien.

Oluen ja Sahdin Ystävien KEKRITAPAAMINEN järjestetään kekriviikonloppuna, tänä vuonna jo yhdennentoista (11.) kerran. Tapaamisten, keskustelujen ja maistelun lomassa järjestetään perinteinen SAHDINVAIHTO, jonka kautta sahdin ja kotioluen valmistajat pääsevät vertailemaan ja antamaan arvokasta palautetta tekijöiden tuotteista.

Kekritapaamisessa kuljeskellessa osallistutaan Valoa kaamokseen – sytytä tuli, nauti valosta! -tempaukseen, johon haastetaan mukaan jo viidettä kertaa. Tulia ja (kaupunkikierroksella) lamppuja sytytellään ja poltellaan lauantaina 31.10.2015 kello 16-18 välillä. Tempaus on lähtenyt leviämään vuodesta 2011 alkaen Lopen ja Hausjärven kyliltä – siis Etelä-Hämeestä kuten niin moni muukin hauska ja mielenkiintoinen asia…

* Lue lisää: Oluen ja Sahdin Ystävien KEKRITAPAAMINEN – myös osallistumis- ja ilmoittautumisohjeet!
* Lue lisää: Valoa kaamokseen – – sytytä tuli, nauti valosta! 

Gallows Birdin Kekrivalikoimassa pääkaupunkiseudun käsityöpanimoita

Espoon Niittykummussa toimivan olutravintola The Gallows Bird Pubin KEKRI-tapahtuma kotimaisine olutvalikoimineen käynnistyy lauantaina illalla.

Tilaisuudessa on elävää musiikkia, joka tänä vuonna keskittyy kunnioittamaan suomalaisten musiikkimiesten juhlavuotta. Säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. 100-vuotisjuhliaan viettävät myös tähtilaulaja Olavi Virta ja laulaja-näyttelijä Tapio Rautavaara. Musiikista vastaa Mari Palo & Satiecutie, rivistössä muiden muassa multi-instrumentalisti Sakari Kukko. Sunnuntaina iltapäivällä Oluen ja Sahdin Ystävien KEKRITAPAAMISEN osallistujat pääsevät mukaan opastettuun kotimaisten syysoluiden maisteluun.

Valikoimassa on 13 suomalaista panimoa ja niiltä kaksi sahtia, yksi pullosiideri, 23 olutta, joista kuusi pullossa. Hanaoluista kaksi on yhteistyöoluita.

The Gallows Birdin Kekrissä ovat mukana:

Espoo

* Fat Lizard Brewing Co.: 51 Roadkill IPA (6,5 %).

Helsinki

* Bryggeri Helsinki: Citra Extra Pale Ale (4,5 %); Roggenfest (5,2 %); Savusahti ( %),

* Helsinki Distilling Company: Helsinki Long Drink (5,5 %),

* Humalove Brewing: First Love IPA (6,1 %, plo; valmistuspaikka: Õllenaut OÜ, Saue, Viro); Ruispuolukka Ale (5,5 %; valmistuspaikka Hopping Brewsters Beer Company Oy, Akaa),

* MiLa Brew: Metsänen Brown Ale (6,7 %); Puisto Session IPA (4,6 %),

* Perhon Panimo: Hunajaolut (6,5 %),

* Simapaja: Innkeeper’s Daughter (6,2 %),

* Stadin Panimo: Chocolate Brown Pils (7,2 %); Gasometer Afternoon Grapefruit IPA (6,5 %),

* Viikki Brewing Society, Hki / valmistuspaikka Kuninkaankartanon Panimo, Tammela: Red Ale (5,0 %); Old-New World (5,4 %).

Vantaa

* The Flying Dutchman Nomad Brewing Company Oy; valmistuspaikka: De Proef Brouwerij, Belgia: Tree Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA (6,0 %),

* Suomenlinnan Panimo, Vantaa / Hki: Hoppe IPA (6,0 %); Höpken Pils (4,2 %).

Written by Toimittaja

29.10.2015 klo 10:50

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: