OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 33-15: Carlsberg-konsernin suomalais-IPA valmistettiin Ruotsissa

with one comment

Brewmasters Collection India Pale Ale Nikolai Sinebrychoff, valmistuttaja Oy Sinebrychoff Ab, Kerava / Carlsberg Bryggerier AS / Carlsberg Group, Kööpenhamina, Tanska; valmistettu Ruotsissa / Carlsberg Sverige AB, Falkenberg, Ruotsi

Pisteitä: 87 / 100

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Lue ja tutustu: OlutKansanÄänestys kesän 2015 maukkaimmasta kausioluesta!

* Lue uutinen: Art goes Kapakka -tapahtumassa mukana myös olutravintoloita.

Väri on puolitumma, ruskea, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on valkea, niukka, tiheä, lähes olematon. Tuoksu on kuiva, hedelmämäisen katkeromainen, kukkainen. Maku on kevyehkö, kuiva, hedelmämäinen, luumumainen, kuivahedelmämäinen, karhea, vaisu, helposti juotava, tasapainoinen, mutta myös tasapaksu. Jälkimaku on vetinen, lyhyt. Katkerointiin ja kuivahumalointiin käytetään amerikkalaista Cascade-humalaa.

Ruokajuomana salaattien ja kevyiden liharuokien kanssa.

Carlsberg-konsernin Panimomestareiden Raati kokoontuu pari kertaa vuodessa yhteen tarkoituksenaan laatia resepti perinteistä käsityöoluttyyliä edustavalle tuotteelle. Olutsarjaa kutsutaan nimellä Brewmasters Collection eli BMC.

Brewmasters Collection India Pale Ale on sarjan kolmas tuote (Suomessa). Viime vuonna (2014) valmistuivat Nikolai Irish Red Ale (4,6 %) ja Nikolai California Steam Beer (4,7 %). Ensimmäiset olivat Suomessa selvästi Sinebrychoffin Nikolai-olutsarjan alla. Nyt Nikolai on asetettu enemmän piiloon ja panimon perustaja on saanut myös sukunimen.

Koff mainitsee Ruotsin Carlsbergilla valmistetun IPA:n tekijäksi panimomestari Saara Pöyrin. Tanskan Carlsbergin Wolfgang Lindell valmisti BMC IPA:n jo heinäkuussa 2014. Venäläinen Carlsberg-panimo Baltika on valmistanut panimomestari Tapio Kangas-Heiskan Koffilla toteuttaman California Steam Beerin vahvan version (5,5 %) jo viime vuonna (2014).

Pienten käsityöpanimoiden tapaan IPA-pullon takaetiketissä on esitelty oluen ominaisuuksia 5-portaisella asteikolla. IPAn täyteläisyys on 2/5, katkeruus (tarkoittanee ’katkeroainepitoisuutta’) on peräti 4/5 ja väri samoin 4/5.

ART goes Kapakka korkkitunnusHelsingin Juhlaviikoilla (14.-30.08.2015) järjestetään 21. kerran ravintola- ja taidetapahtuma Art goes Kapakka (13.-22.08.2015). Sinebrychoff on ollut alusta saakka yksi AGK:n tukija ja valmistanut tai nimennyt vuosittain tapahtumaoluen, joka tänä vuonna on BMC IPA, lasipullossa. Olut tulee myös päivittäistavarakaupan valikoimiin kautta maan 17.08. alkaen, puolen litran tölkissä. Myös kaksi edellistä BMC-sarjan olutta ovat vakituisesti markkinoilla.

J.T. LAAKSO

4,6 %-til., kantavierre 11,1 p-%, katkeroainepitoisuus 27,0 EBU, väri 23,0 EBC, puolitumma pintahiivaolut, India Pale Ale, kuivahumaloitu. Brewmasters Collection – sarjan (BMC) kolmas tuote, 17.08.2015. Panimomestari Saara Pöyri. Suositus tarjoilulämpötilaksi °C.

Tölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta € (17.08.2015 alkaen). Kertalasipullo 0,33 l. Anniskeluhinta €, Art Goes Kapakka –tapahtuman ravintoloissa Helsingissä 13.-22.08.2015.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Mainokset

Written by Toimittaja

10.08.2015 klo 08:24

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Taas toimittajat ovat tehneet tarkkaa ja arvokasta tutkimustyötä, jotta tattista vaan! Se vaan ihmetyttää, että miksi Koff on valmistuttanut oluen Ruotsissa…?

    Tykkää

    Vesa Feld

    10.08.2015 at 14:19


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: