OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Maistelukierroksella käsityöoluen ytimeen Helsingissä – nyt myös Saksassa!

leave a comment »

Mitä pienen Suomen pieni Helsinki edellä sitä suuren Saksan suuret kaupungit perässä!

Olutkulttuurin kehittäjien ensi askeleita on oluiden maailman avaaminen kiinnostuneille kuluttajille luontevimmassa mahdollisessa paikassa: olutravintolassa.

Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät on jo vuosikymmenen ajan järjestänyt Helsinkiin saapuville panimo- ja olutaiheista kiinnostuneille harrastajille opastettuja tutustumis- ja maistelukierroksia olutravintoloihin.

Kolmessa suuressa saksalaiskaupungissa järjestetään kolmena heinäkuun lauantaina vastaavanlaisia kierroksia. ”Saksan Suurimmat Käsityöolutkierrokset” keräävät harrastajia lauantaina 11.7. Hampurissa, ensi lauantaina 18.7. Berliinissä ja kuun lopulla 25.7. Münchenissä. Ensimmäistä kertaa Saksassa järjestetyillä kierroksilla kuljetaan päivän aikana (kello 12-20) parinkymmenen ”olutsaaren” (’Bierinsel’) välillä ja maistellaan kolmea erilaista käsityöolutta tapahtumahintaan, yhteensä viisi (5!) euroa!

Olutsaarilla eli rasteilla on myös tapaamisia olutmestareiden kanssa, esittelyjä, keskusteluja. Kierrospäivät päätyvät kello 20 alkaviin päätösjuhliin.

Helsingissä on 22.-26. heinäkuuta Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät – tapaaminen ja tapahtuma yhdeksättä kertaa. Keskiviikosta sunnuntaihin järjestetään opastettuja maistelu- ja tutustumiskierroksia Helsingin olutravintoloihin.  Teemoja ovat: suomalaiset pienpanimo- ja käsityöoluet, uudet käsityöoluet, parhaat olutravintolat, uudet olutravintolat.

Helsingin kierroksilla kuljetaan ”vain” 3-5 rastin kautta ja kierrokset kestävät tunnista tai puoleentoista. Ryhmien on mahdollista varata oma opastettu maistelukierros omaan sopivaan aikaan, sopivan laajuisena, omien toiveiden mukaan.

Järjestäjät kutsuvat tilaisuuksia nimellä ”Kansan olutfestivaali” – pääosassa on itse kuluttaja / ostaja ja hänen mielenkiintonsa, ei niinkään valmistaja ja teollisuus.

Olutharrastuspäiviä järjestetään myös muilla paikkakunnilla Suomessa. Opastetuilla maistelukierroksilla on tärkeä osa ohjelmissa kaikilla paikkakunnilla.

* Lue: IX Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät 22.-26.07.2015 Helsingissä.

* Lue lisää: Deutschlands Grösster Craft Beer Crawl 11., 18. ja 25.07.2015 -> kalenterin alalaidassa: ”Tapahtuu Olutmaailmalla”.

Mainokset

Written by Toimittaja

15.07.2015 klo 10:49

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: