OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Uusi Alko Pikku-Huopalahteen: Asiakkaat vaikuttavat myymälän valikoimaan

with one comment

Alko 2007 tunnus– Nyt helteisten ensimmäisten viikkojen aikana seuraamme asiakkaiden mieltymyksiä ja valintoja, jotka vaikuttavat myymälän valikoiman kehittämiseen, myymäläpäällikkö Samuli Lindström kertoo Alkon uuden myymälän avajaisissa Helsingin Pikku-Huopalahdessa. – Kyllä: pidetään tarkkaa tukkimiehen kirjanpitoa asiakkaiden valinnoista ja toiveista.

Uusi myymälä on 33. Helsingissä. Koko Suomessa on nyt 352 myymälää. Helsinkiin on tulossa uusi myymälä myös Hietalahden kauppahalliin.

Myymäläpäällikkö Samuli Lindström esittelee uuden Alkon valikoimia. © Kuva J.T. Laakso.

Myymäläpäällikkö Samuli Lindström (kesk.) esittelee uuden Alkon valikoimia. © Kuva J.T. Laakso.

Pikku-Huopalahden myymälä on keskikokoinen, 120 neliötä, hyllyillä on 1100 tuotetta. Pitkiä hyllyrivejä on kolme kaksipuolista sekä kaksi seinänvierustoilla. Yksi kolmesta on omistettu oluille ja muille panimotuotteille.

Yksi seinänvierushylly on väkevien ja kirkkaiden viinojen valikoima. Suomalaisia kirkkaita on hyllyllä – avajaisissa paikalla olleen alan harrastajan mukaan – komea kuuden viinan valikoima. Niistä vain yksi on pienen valmistajan eli Lignell&Piispasen Marskin Ryyppy upeassa kartonkipakkauksessa.

Olutvalikoima on Alkon nykyisen valikoimalinjan mukainen: melko laaja ja kirjava. Tosin mitään yksittäistä – positiivista – yllätystäkään ei ole.

Harjaantuneeseen silmään osuu puolenlitran saksalainen perinteinen ruskea Vichy-olutpullo, jonka etiketissä lukee ”Benediktiner Weissbier”. Uusi, ei-testattu! Lähemmin tarkasteltuna se ilmenee tunnetun luostaripanimon Ettalin ja vieläkin tunnetumman pilsner-panimon Bitburgin yhteishankkeeksi, jonka nimi on Benediktiner Weissbräu GmbH. Vehnäoluen hinta on saksalaisten tapaan edullinen: 3,35 € / 0,5 l. / 5,4 %.

Uuden myymälän ensimmäinen kauppa tehtiin heti ”pitkäripaisen” avauduttua kello 9.03. – Eläkeikäinen rouva osti pullon chileläistä Tarapacá Santa Cecilia Cabernet Sauvignon -viiniä (6,99 €) ja muovikassin, Lindström paljastaa.

Uuteen Alko-myymälään mennään Mannerheimintien alittavan poikkikadun Tilkanvierron puolelta, K-Marketin sivuovesta. Liikehuoneisto oli aiemmin Pikku-Huopalahden postikonttori. Mannerheimintietä eteenpäin korttelin päässä sijaitsevat Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen (THL) päätoimipaikkojen rakennukset. Sieltä esimerkiksi THL:n kuuluisat alkoholitutkijat voivat käydä kävellen lounastauolla tutustumassa Alkon uutuuksiin.

Mainokset

Written by Toimittaja

02.07.2015 klo 09:24

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oluen ystävät hoi! Nyt kaikki kesäretkelle Tilkankulmille ja toivomuksia esittämään!

    Tykkää

    Risto Mäenpää, Meilahti

    02.07.2015 at 11:14


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: