OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Loppuviikolla sahti rynnistää valikoimiin

leave a comment »

* Lue: SAHTIVERKON tuoreet sahtiarviot

Sahtipäivien viisi "vaihtuvaa" sahtia värivertailussa: Hartola (vas.), Pihamaa, Hollolan Kivisahti, P. Urhon sahti ja Mufloni sahti. Pysyväiset sahdit ovat Finladia 8 % ja 10 % sekä Lammin Sahti. © Kuva J.T.Laakso

Urkin Sahtipäivien viisi sahtia värivertailussa: Hartola (vas.), Pihamaa, Hollolan Kivisahti, P. Urhon sahti ja Mufloni sahti.  © Kuva J.T.Laakso

Kuluvan viiikon lopulla ja helatorstain (14.5.) aikoihin Sahti-Suomi avautuu ehkä laajemmin kuin koskaan ennen. Teemaviikkoja on parillakin paikkakunnalla, opastettuja maisteluja, valmistusnäytös – ja kesäkauden ensimmäinen Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma Raumalla. Mukana myös sahtia.

St. Urho’s Pub Ostrobotnialla Helsingissä käynnistää keskiviikkona kello 15 Urkin Suomalaiset Sahtipäivät jo 20. kerran.  Teemavalikoimassa ovat lähes kaikki suomalaiset kaupalliset sahdit, kiinnostavana jälleen kerran myös oma Pyhän Urhon Sahti, jonka Urhon pubin henkilökunta on valmistanut Perhon Panimossa.

Helsinki, Urkin Suomalaiset Sahtipäivät 13.5. alkaen, valikoima:
* Finlandia Sahti (8,0 %), Putaja, Sastamala,
* Finlandia Sahti Strong (10,0 %), Putaja, Sastamala,
* Lammin Tummahkoa Sahtia (7,5 %),
* Punamäen Sahti (9,0 %) Hartola,
* Hollolan Hirven Kivisahti (7,0 %),
* Katajasahti (9,5 %) Pyynikin Käsityöläispanimo, Tampere,
* Pihamaan Sahti (9,0 %) Asikkalan Kalkkisilta / Heinolan Heili,
* Keudan Sahti (7,0 %), Keudan Panimo, Kerava,
Sahti (7,5 %) Ruosniemen Panimo, Pori,
* Pyhän Urhon Sahti (8,1 – 8,4 %), Perhon Panimo, Hki.

Keskiviikko-iltana kello 19.30 Urhon pubissa kokoonnutaan Sahtiklubin järjestämään opastettuun sahdinmaisteluun. Alkuillasta on myös mahdollisuus osallistua Saunaolutiltaan, jonka päätteeksi siirrytään saunasahdille. Sahtiklubi järjestää toisen opastetun maistelun tulevana sunnuntaina.

Sahti perinnejuomaLahdessa Olutkellari & Jazzravintola Metro aloittaa keskiviikkona Sahtiviikon 13.-17.5. Valikoimassa on viisi erilaista sahtia. Metron edustalla Lanunaukiolla järjestetään helatorstaina 14.5. kello 9-18 sahdinvalmistusnäytös. Paikallinen harrastusyhdistys Sahti-Lahti järjestää valmistusnäytöksen yhteydessä myös paikkakunnasta riippumatta kaikille avoinen sahtikilpailun kello 16 alkaen.

Lahden Sahtiviikko 13.-17.5. Metro, valikoima:
* Finlandia Sahti (8,0 %),
* Finlandia Sahti Strong (10,0 %),
* Lammin Tummahkoa Sahtia (7,5 %),
* Hollolan Hirven Kivisahti (7,0 %),
* Pihamaan Sahti (9,0 %) Heinolasta / Asikkalasta.

Perjantaina 15.5. avautuu Hartolassa Krouvin lavan kesäkausi. Kalhossa sijaitseva lava tunnetaan tietenkin myös Sahtikrouvina, jossa tarjoillaan Matti Punamäen Hartolan sahtia (9,0 %).

Lammin Sahti Oy on perustettu vuonna 1985 eli tänä vuonna on 30-vuotisjuhlavuosi. Juhlan kunniaksi helsinkiläinen ravintola Bryggeri Helsinki on loihtinut 30-vuotisjuhlamenyyn, joka on saatavilla lauantaihin 16.5. saakka.

Lauantaina on Raumalla perinteinen kesän avajaistapahtuma Suvi Päi. Osana tapahtumaa järjestetään myös Suuret Oluet – Pienet Panimot eli SOPP-oluttapahtuma, lauantaina 16.5. kello 12-23 Rauman torilla. Kolmatta kertaa järjestettävä Rauman SOPP tarjoaa 12 suomalaisen pienpanimon tuotteita tapahtumayleisölle. Mukana myös Lammin Sahti.

Mainokset

Written by Toimittaja

12.05.2015 klo 09:38

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: