OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 18-15: Suomalaista perinteistä hunajasimaa juuri sopivasti vapuksi

leave a comment »

Wandering Mistrel Kuiva hunajasima, Simapaja Oy, Helsinki    

Pisteitä: 94 / 100  

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

* Juuri sopivasti vapuksi on anniskeluravintoloiden ja Alkon valikoimiin valmistunut uuden Simapaja-panimon hunajasimaa. Jokaisen panimokulttuurin monimuotoisuuden edistämisestä kiinnostuneen kannattaa / tulee vähintäänkin maistaa vaikkapa vapun karkeloissa näitä erikoisuuksia.
OLUTVERKON testiryhmä

Väri on vaalea, hieman kellertävä, läpinäkyvä, kirkas, pieniä kuplia harvakseltaan siman sisällä lasin reunoilla. Tuoksu on kuivan hedelmämäinen, sitruunamainen. Maku on täyteläinen, voimakas, rutikuiva, hiekkapaperimainen, hapokas, vahvan happamen hedelmämäisyyden alta häivähtää kauniin hento sitrusmaisuus. Perinteisen siman aromeja.

Hunajasima eli hunajaviini (mead) on valmistettu käymisteitse pelkästä kotimaisesta hunajasta ja maustettu sitruunalla ja mustaherukanlehdillä. Käymiseen käytetään erityisesti siman valmistukseen jalostettuja hiivakantoja. Kypsytys kestää neljä viikkoa. Kun hunajasima käytetään loppuun, siitä tulee kuiva.

Tuo mieleen belgialaisia valko-oluita ja marjaoluterikoisuuksia.

Belgian hapanoluisiin viittaa myös valmistajan suosittelema siman ikäännyttäminen, mikä vain parantaa siman makua ja luonnetta. Tuote säilyy myös avatussa pullossa – jopa kuukausia ja paranee, ei tosin yhtä hyvin kuin suljettuna. Viinipullo on suljettu luonnonkorkilla ja siman säilyttäminen onnistuu parhaiten viileässä tilassa vaaka-asennossa, jolloin korkki pysyy kosteana.

Alko hinnoitteli ”Kiertelevän musikantin” ensin viiniksi kuluttajahintaan 18,37 € / 0,75 l. Tuote huomattiin kuitenkin kuuluvaksi oluiden ryhmään ja niin hinta nousi 19,63 €:oon eli 1,06 €.

Kuivan ”Kiertelevän musikantin” ja makean ”Tavernanpitäjän tyttären” (Innkeeper’s Daughter – 6,2 %, Alkossa 16,03 € / 0,75 l.) lisäksi simapajan tuotevalikoimaan on tulossa ”Salainen romanssi” eli Secret Fling – makean ja kuivan hunajasiman sekoitus. Tuotteiden nimet ja myös suomennokset ovat valmistajien muotoilemia.  Simapaja Oy 2013 tunnus

Helsingin Roihupellossa toimiva Simapaja Oy on perustettu vuonna 2013 ja tuotanto alkoi syksyllä 2014. Yrittäjäpariskunta Laura Husu ja Mats Bergström ovat kiinnostuneet keskiaikaharrastuksesta, mikä on johtanut perinteisen hunajasiman valmistamiseen.

J.T. LAAKSO

10,0 %-til., sokeripitoisuus 55 g / l, energiapitoisuus 30 kcal / 140 kJ / 100 ml, vaalea kuiva hunajasima. Uuden simapanimon toinen tuote maaliskuussa 2015, Alkon tilausvalikoimaan 6.4.2015.

Kertalasipullo 0,75 l., luonnonkorkki. Alkon vähittäismyyntihinta 19,63 €.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Mainokset

Written by Toimittaja

27.04.2015 klo 10:15

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: