OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 12-15: Puhtaan raikasta pilsiä oman mallastamon maltaista ja oman kaivon vedestä

leave a comment »

Bavaria Premium Pilsner, Bavaria Brouwerij NV, Lieshout, Alankomaat 

Pisteitä: 93 / 100.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Väri on vaalea, keltainen, kirkas. Vaahto on valkoinen, niukka, tiheä. Tuoksu on mallasmainen.

Maku keskitäyteläinen, katkeromainen, ruohomainen, raikas, puhdaspiirteinen, vahvan luonteikas, tasapainoinen.

Ruokajuomana makkaran, salsa-ruokien, mausteisten annosten kanssa.

Olut katkeroidaan saksalaisella Hallertau- ja yhdysvaltalaisella Yakima-humalalla. Mallaspohjassa on ohraa ja vehnää. Panimo on yksi harvoista oluenvalmistajista, jolla on oma mallastamo, Holland Malt BV. Se toimii Lieshoutissa ja Eemshavenissa. Vesi saadaan omasta kaivosta – ainoana hollantilaispanimona.

Bavaria-panimon historia ulottuu lähes 300 vuoden päähän, vuoteen 1719. Yritys on edelleen täysin Swinkelsin perheen omistuksessa, seitsemännessä sukupolvessa. Vuosituotanto on 600 miljoonaa litraa olutta, josta 65 % menee vientiin 120 maahan.

Nimi ”bavaria” tarkoittaa Saksan eteläistä maakuntaa Baijeria.

J.T. LAAKSO

5,0 %-til., kantavierre 11,3 ˚Pl, katkeroainepitoisuus 20 (Alko 17,3) EBU, väri 7 (7,6) EBC, vaalea pohjahiivaolut, lager, pils. Suositus tarjoilulämpötilaksi 6 ˚C.

Kertalasipullo 0,5 l. Alkon vähittäismyyntihinta 2,81 €. Maahantuoja Uniq Drinks Finland Oy, Hki.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Advertisements

Written by Toimittaja

16.03.2015 klo 10:12

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: